Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Iraanse keuken
  5. Kuku sabzi, perzische groentenomelet

Kuku sabzi, perzische groentenomelet

Door: jokevd1

  • Iraans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-11-2010

Ingrediënten 6 personen


3 saffraandraadjes
6 eieren
1,5 prei, schoongemaakt
1/4 krop icebergsla
100 gram bladspinazie
2 lente uitjes
2 el fijngehakte bladpeterselie
1,5 el fijngehakte bieslook
2 el fijngehakte koriander
1 teentje knoflook uit de pers
2 el walnoten (voor vegetariërs eventueel meer), gehakt
25 gram boter (*of een plantaardig lactosevrij alternatief)
zout en peper


Verder heb je nodig


Grote ronde ovenschaal (bijvoorbeeld de tajine)

Kuku Sabzi
Kuku Sabzi
bij de rijsttaart
bij de rijsttaart



Een gerecht dat men Iran meestal in gezelschap van vrienden eet met nieuwjaar.
Dit gerecht heb ik als bijgerecht bij Perzische kip// klik hier voor het recept geserveerd, maar kan ook uitstekend dienen als vegetarisch hoofdgerecht.
Dit gerecht kan zowel warm als koud gegeten worden

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Week de saffraan in een kommetje met een eetlepel kokend water.
Snijd alle groenten fijn en snipper de lente-ui

Bereidingswijze

Klop de eieren los in een grote kom en voeg de groenten, walnoten, knoflook en het saffraanwater toe. Breng hoog op smaak met zout en vers gemalen peper.

Bak het gerecht 35-40 minuten in de oven tot de eieren gestold zijn en de bovenkant goudbruin is.


Smelt de boter* in een Ovenschaal en schep het ei-groentenmengsel erin.

Serveertip

Snijd het gerecht in taartpunten. Serveer het als bijgerecht, als snack of als
vegetarisch hoofdgerecht (samen met Turkse yoghurt en pittabroodjes).

Bron

Kookboek: Gerechten uit Afrika en Midden-Oosten



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jokevd1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top