Kipfilet met smaak.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-11-2010
  • Kipfilet met smaak.

    Kipfilet met smaak.

    Kipfilet met smaak.

Kipfilet met smaak! En die wordt nog versterkt door de vulling en de paddenstoelensaus.

Ideaal is om filets van de Kemper Landhoen (of een andere smaakvolle kip) te hebben, maar met gewone kipfilet is dit ook een topgerecht!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kipfilets (het liefst Kemper Landhoen, o.i.d.)
100 ml. kippenbouillon
100 ml. kookroom (voor dieet: kookroom light)
2 ons schoongemaakte cantharellen
1 sjalotje, fijngesneden
1 el wortel, in zeer kleine blokjes
1 el. bleekselderij, heel klein gesneden
1 el. ui, gesnipperd
125 gr. champignons, heel fijn gesneden
peper en zout naar smaak
2 el. olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
(saté)prikkertjes

Voorbereiding

Voor de vulling:
Bak de wortel, bleekselderij, ui en champignons (dus níet de cantharellen!) in 1 el. boter tot de groenten gaar zijn en heel smeuïg. Breng op smaak met peper en zout.

De saus (ook à la minute te bereiden, maar hij is gemakkelijk op te warmen!):
kook de kippenbouillon in tot 1/3, voeg de room toe en houd warm. Smelt 1 el. boter in de pan, voeg de cantharellen toe en bak ze op hoog vuur droog. Voeg de sjalot toe en bak die 2 minuten mee. Voeg dan de bouillon met room toe. Laat inkoken tot jouw gewenste dikte, breng op smaak met peper en zout en zet apart.

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Bereidingswijze

Snij de filets aan één kant in, zodat er een soort envelop ontstaat. Vul met het groentemengsel en steek ze vast met een prikkertje.
Bestrooi de filets met wat zout en bak ze rondom bruin in 2 el. olie.
Zet ze daarna nog 10 min. in de oven.

Verwarm de saus. Haal de prikkers uit het vlees en snijd de filets in plakken van 1,5 cm. Verdeel ze over de borden en lepel de saus erover.

Bron

Perswijn

Serveertip

Schenk erbij:
- Reserva della Contessa 2008, Alto Adige, Manincor.
- Chardonnay Cuvée Florine 2008, Jean-Francois Ganevat, Côtes de Jura.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten