Entrecote op z`n best

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-11-2010
  • Entrecote op z`n best

    Entrecote op z`n best

    Entrecote op z`n best

  • Entrecote op z`n best

    Entrecote op z`n best

    Entrecote op z`n best

  • Entrecote op z`n best

    Entrecote op z`n best

    Entrecote op z`n best

Hoofdgerecht voor een aangekleed kerstdiner

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
450 gram entrecotes
400 gram champignons gesneden
2 stuks augurken in reepjes gesneden
4 stuks artisjokbodem in reepjes gesneden
2 dl demi-glacé
1 dl port
50 gram braadboter
50 gram boter in kleine blokjes
1 blikje perziken op sap voor garnering
1 blikje ananas voor garnering
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan
steelpan
voor verwarmde borden

Voorbereiding

Bruine saus:
45 g boter
40 g bloem, gezeefd
4½ - 5 dl donkere bouillon
mespunt suiker
zout
zwarte peper uit de molen.
Smelt de boter en wacht tot iets meer dan de helft van het schuim op de boter is weggetrokken.
Voeg de bloem in een keer toe en blijf zolang roeren tot de roux een goudbruine kleur heeft gekregen.
Neem het pannetje van de warmtebron en blijf 1 minuut roeren.
Maak intussen de bouillon lauwwarm.
Zet de pan met de roux op een lage warmtebron en voeg al roerend en beetje bij beetje de bouillon toe.
Laat de saus gedurende 5 minuten onder af en toe omroeren zachtjes doorkoken.
Breng de saus op smaak door er een mespunt suiker en wat zout en peper aan toe te voegen.


Kruid de entrecotes en bak ze in de boter. Houd ze warm. Voeg aan de braadboter de demiglacé en de port toe, laat tot de helft inkoken en bindt dan met de blokjes ijskoude boter.

Bereidingswijze

Glaceer de champignons, de augurken en de artisjokkenbodems met wat roomboter.Snijd het vlees in plakjes, verdeel het over de borden, leg er de champignons, augurkjes en artisjokkenbodems om heen en giet er de portsaus bij.

Bron

boodschappen

Serveertip

Garneer met partjes perzik en schijfjes ananas.
Lekker met: aardappel-kroketjes, krieltjes of gebakken aardappeltjes.
Groente naar keuze

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten