Speculaasjes maken

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-11-2010
  • Speculaasjes maken

    Speculaasjes maken

    Speculaasjes maken

lekker je eigen speculaasjes bakken voor sinterklaas

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 g kristalbloem
mespunt zout
75 g donkerbruine basterdsuiker
1 el speculaaskruiden
1 tl Dr. Oetker Backin
100 g harde boter

Boodschappen bestellen
Benodigdheden

speculaasplank of deegstekertje
Elektrische oven: 180°C
Heteluchtoven: 160°C
Gasoven: stand 2-3

Voorbereiding

Meng bloem, zout, basterdsuiker, speculaaskruiden en Backin. Snijd de boter in stukjes en voeg deze toe. Kneed het geheel met de hand tot een samenhangend deeg. Zet het deeg tenminste 2 uur in de koelkast

Bereidingswijze

Bestuif een speculaasplank met bloem of maïzena, druk het deeg in de openingen en maak de bovenkant glad met de achterkant van een mes.

De koekjes uit de plank slaan, op de bakplaat leggen en midden in de oven bakken.

Tip: heeft u geen speculaasplank, dan kunt u ook met een uitstekertje koekjes uitsteken

Bron

dr oetker

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten