1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Omelet met gerookte makreel

Omelet met gerookte makreel

Omelet met gerookte makreel
Omelet met gerookte makreel
Omelet met gerookte makreel
Omelet met gerookte makreel
Omelet met gerookte makreel
Omelet met gerookte makreel
  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-11-2010

Dit recept komt uit het kookboek Lekker en gezond koken met Mathijs van Mathijs Vrieze. Voor slechts € 18,95 kun je hem bestellen in de webshop op www.mathijsvrieze.nl.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


• 4 eieren
• 50 ml magere melk
• 4 bosuitjes
• 250 gram makreelfilet naturel
• 150 gram taugĂ©
• 1 eetl. verse dille
• 1 eetl. olijfolie
• snufje peper en zout



Bereidingswijze

Klop de eieren los met een garde in een ruime schaal met melk, peper en zout.

Snijd de bosuitjes in fijne ringen en pluk de dille. Was de taugé en laat het goed uitlekken.

Bak de bosuitjes en taugé een halve minuut aan in een drupje olijfolie. Verdeel het over de bodem van de pan en schenk het eimengsel in de pan. Zet dan het vuur laag.

Scheur de makreelfilets in stukjes, dit vind ik het mooist. Snijden kan eventueel ook.

Verdeel de vis en de verse dille over de omelet. Bak de omelet aan Ă©Ă©n kant op laag vuur en serveer hem in zijn geheel.

De makreel is lekker warm en zacht geworden wat een hele mooie smaak heeft. Deze omelet heb je in een handomdraai gemaakt en serveer je bij bijvoorbeeld gebakken of gekookte rijst. Smullen maar!

Serveertip

Variatietip: vervang de makreelfilet en de taugé door stukjes zalm en nori-zeewier (sushi)blad.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mathijs_vrieze


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mathijs_vrieze
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top