1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Hete kip
  6. Hete Kip of Hete Vis

Hete Kip of Hete Vis

Door: CJ100

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-11-2010

Ingrediënten


Kippepoten of moot kabeljouw (Tilapiafilet kan ook)
Uien rood en wit
Knoflook
gemberwortel
Sambal
Tomaten



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Uien en Knoflook fijnsnijden.
Tomaten kleinsnijden

Bereidingswijze

In een pan met olie de kippenpoten of vis zachtjes braden dan eruit nemen.
Daarna de uien en knoflook smoren. Stukje gemberwortel fijnwrijven en meesmoren.
Peper en zout naar smaak toevoegen.
Flinke eetlepel sambal erbij, daarna kip (of vis) weer in de pan. Kleingesneden tomaten toevoegen.
Wanneer het te pikant is nog wat tomaat toevoegen

Serveertip

Onderdeel Indische rijsttafel of bij witte rijst of nasi

Bron

Ooit een Indische kookcursus gevolgd



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van CJ100
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top