Stamppot witlof met saucijsjes en hardgekookte eieren

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-11-2010
  • Stamppot witlof met saucijsjes en hardgekookte eieren

    Stamppot witlof met saucijsjes en hardgekookte eieren

    Stamppot witlof met saucijsjes en hardgekookte eieren

  • Stamppot witlof met saucijsjes en hardgekookte eieren

    Stamppot witlof met saucijsjes en hardgekookte eieren

    Stamppot witlof met saucijsjes en hardgekookte eieren

Dit recept heb ik al heel wat jaren in mijn plakboek. Nu eindelijk eens gemaakt en helemaal geen spijt. Het recept klopte qua hoeveelheden niet zo goed maar dat is gauw aangepast. De bedoeling was het voor 2 personen te maken, maar we hebben nog een portie over. We eten dit zeker - ook op verzoek van mijn man - nu echt vaker!

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
2 eieren -
2 kleine uien -
3 flinke struikjes witlof �
1 eetlepel honing of suiker naar smaak �
3 eetlepels mayonaise (of halvanaise) �
2 eetlepels witte azijn �
100 gram magere gerookte spekblokjes �
1 kleine appel (liefst Elstar) �
3 saucijsjes �
20 gram boter -
750 gram kruimig kokende aardappelen �
peper, zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Aardappelstamper

Bereidingswijze

Boter verhitten. Spek hierin zachtjes uitbakken (plm. 5 minuten). Spek uit de pan nemen. Saucijsjes in spekvet rondom in plm. 10 � 15 minuten zachtjes gaar bakken.
Aardappelen schillen, in stukken snijden en in water met zout gaar koken.
Eieren hard koken.
Uien pellen en heel fijn snipperen.
Witlof wassen, in smalle reepjes snijden.
Appel schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden.
Azijn, honing en mayonaise goed door elkaar roeren en vermengen met de witlof, ui en appel.Aardappelen afgieten, goed droog laten worden en fijn stampen.
Witlofmengsel erdoor roeren. (Zorg dat de stamppot niet te nat wordt, hou eventueel wat vocht achter!)
Saucijsjes in stukken snijden.
Eieren pellen en in grove stukken snijden.
Garneer de stamppot met de saucijsjes en de hardgekookte eieren.

Bron

Aangepast recept uit oude Tip Culinair

Serveertip

De foto ziet er misschien niet zo smakelijk uit, maar het was werkelijk erg lekker.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 25-05-2016

Hamblokjes zijn vast ook heel lekker in dit stmppotje Marianne. Leuk te horen dat jullie het zo lekker vonden.

omajan avatar
omajan 24-05-2016

Wat was dit heerlijk. Omdat er nog hamblokjes lagen die op moesten heb ik die gebruikt ipv spekblokjes. Groetjes Marianne

twentseros avatar
twentseros 24-04-2012

gisteren hebben we dit gegeten en voor herhaling vatbaar,groetjes miriam

elles1970 avatar
elles1970 30-01-2012

Lekker! Heb het al eens gemaakt (maar vergeten reactie te plaatsen). Mijn zoon lust het nog steeds niet maar mijn dochter vond het wel lekker zo de witlof.Gr. Elles

blackball avatar
blackball 11-10-2011

nog een kleine tip! ALs je de appel met schil in stukjes snijd,ziet het er nog leuker uit en is ook nog gezonder!

blackball avatar
blackball 15-08-2011

Heerlijk gerecht ! Zelfs al het sausje wat je met de witlof,appeltjes en uitjes mengt is al om je vingers bij af te likken.... Gaat nog zeker nog een keer gemaakt worden...

adeline43 avatar
adeline43 12-12-2010

ik neem je recept graag mee en ben benieuwd, mijn dochter lust geen witlof (alleen met ham en kaas uit de oven). Groetjes, Adeline

suzy2550 avatar
suzy2550 23-11-2010

hey Petra, Dit ga ik zeker eens proberen...lijkt me erg lekker...en witloof is een echte Belgische groente

Jolandavandebraak avatar
Jolandavandebraak 17-11-2010

Heerlijk, ik heb het gisteren gemaakt, mijn schoonzoon lust geen witlof (denkt hij) maar hij heeft zitten smullen!!!

broek01 avatar
broek01 17-11-2010

dit recept ken ik,is ook heel goed koud te eten in de zomer

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten