Gebonden Kerriesoep

  • Soep
  • 20-30 min.

Ook deze soep is voor 2 liter !

Deel dit recept

Ingrediënten
* 1600 ml kippebouillon
* 100 gr kippoulet
* 30 gr rijst ( ongekookt)
* 50 gr rode paprika
* 100 ml koffiemelk
* 100 gr margarine
* 120 gr bloem
* theelepel kerriepoeder
* zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat bij de bereiding van de bouillon de kippoulet meetrekken. Bak de kerrie even aan in de gesmolten margarine en roer dit met de bloem tot een homogene massa (roux) en laat deze afkoelen. Kook intussen de rijst gaar en spoel ze koud. Verhit de bouillon en voeg deze aan de koude roux toe en laat het geheel in ca. 10 minuten gaar worden. Voeg vervolgens de kippepoulet, de rijst, de in blokjes (brunoise) gesneden rode paprika en de koffiemelk aan de soep toe. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mar avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten