Marsepein om zelf te maken

  • Nederlands, Tussendoortje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 11-11-2010
  • Marsepein om zelf te maken

    Marsepein om zelf te maken

    Marsepein om zelf te maken

  • Marsepein om zelf te maken

    Marsepein om zelf te maken

    Marsepein om zelf te maken

  • Marsepein om zelf te maken

    Marsepein om zelf te maken

    Marsepein om zelf te maken

Marsepein kun je heel gemakkelijk zelf maken maar je moet wel een keukenmachine of een amandelmolen hebben. Bij mij is de marsepein prima gelukt. Zorg wel dat de amandelen heel fijn gemalen zijn anders is de marsepein te grof.
Let op:
1.Je kunt ook amandelen in het bruine velletje nemen. Giet hier dan kokend water op. Daarna in een zeef afschrikken met koud water en het velletje is er zo af.
2.Nog sneller klaar ben je als je gemalen amandelen gebruikt. De massa moet dan nog wel een tijdje draaien in de machine anders is de marsepein te grof, maar het scheelt tijd!

Deel dit recept

Ingrediënten
100 gr. blanke amandelen -
125 gr. poedersuiker -
1 eiwit -
paar druppels citroensap
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine -
eventueel voedselkleurstof

Voorbereiding

Maal de amandelen met de suiker en het eiwit in de keukenmachine tot de amandelen heel fijn zijn.
Voeg een paar druppels citroensap toe en maal nog twee seconden.

Bereidingswijze

Nu kun je van de marsepein verschillende figuren maken, bijvoorbeeld fruit, groente, poppetjes.
Hiervoor heb je voedselkleurstof nodig.
Meest eenvoudig: maak een lange rol van marsepein, snijd in plakjes en schik ze op een schaaltje.
Maak ardappelballetjes: balletjes marsepein rollen door een mengsel van cacaopoeder en een beetje poedersuiker.
Maak marsepeinbonbons door in beide zijden van een balletje marsepein een halve walnoot te drukken en daarna door kristalsuiker te rollen.

Bron

aangepast recept AH

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten