Stoofperen met slavinken
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 10-11-2010
Snackbar Obesitas deelt zijn mooiste keukengeheimen!
Ik ben geen toetjesmens. Toch lonken de stoofperen altijd verleidelijk naar me vanaf de groenteafdeling. Gelukkig ken ik dit hoofdgerecht met stoofperen uit de Zeeuwse keuken, waar alles op de een of andere manier altijd een beetje zoetig moet zijn.
Ingrediënten 4 personen
Een zak stoofperen3 uien
4 tot 6 slavinken
2 laurierbladen
2 eetlepels stroop
peper
zout
boter
handje platte peterselie
vastkokende aardappelen (Opperdoezer Ronde is en blijft de Rolls-Royce onder de piepers.)
Benodigdheden
Een stoofpanVoorbereiding
Ik ben bang dat je moet beginnen met een halfuurtje schillen. De peren en aardappelen moeten van hun huidje worden ontdaan; snij alles in kwarten. De uien moeten in ringen worden gesneden.
Bereidingswijze
Uienringen en slavinken met een fijne klont boter bakken in de stoofpan tot het vlees een bruinig huidje heeft.
Peren er bij met een hoeveelheid water tot ze onder staan. Stroop, laurierblaadjes en wat peper en zout toevoegen. Anderhalf uur laten stoven. Zet het deksel op een kier, zodat er wat vocht kan ontsnappen.
Intussen de aardappels koken; ook met wat zout.
Bron
Uit een kookboek van de Appie.
Serveertip
De stoof opscheppen met wat van het kookvocht en geknipte peterselie. Aardappels er bij om lekker mee te soppen.
Bij een herfstgerecht als dit hoort natuurlijk een bokbiertje of twee. Die bewaar je in de voorraadkast - dus niet in de koelkast.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties