1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Knoflooksoep!

Knoflooksoep!

  • Frans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-11-2010

Ingrediënten 4 personen


Een bol knoflook
Pond courgette
Een pieper
6 dl groenteboullion
Een ui
Wat bolletjes gekonfijte gember
Pompoenpitten
Een flinke scheut olijfolie


Verder heb je nodig


Je staafmixer

Knoflooksoep!

Een bloempje van de knoflookplant.

Een bloempje van de knoflookplant.

Snackbar Obesitas deelt zijn mooiste keukengeheimen!

Je zou denken dat je van deze soep onmenselijk uit je mond gaat ruiken. Maar omdat de knoflook in deze soep eerst wordt gepoft, klopt daar niets van. Desalniettemin valt het aan te raden deze soep niet te eten op de dag voor je sollicitatiegesprek of als je die zelfde avond je nieuwe vriend(in) voor het eerst gaat (tong)zoenen. Want we garanderen niks!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pof de knoflook: dat wil zeggen:pel de tenen en leg ze een kwartier lang in een badje met olie in een oven van 200 graden. Kook intussen de aardappel en de courgette een kwartier in ongeveer drie liter water met de bouillonblokjes.
De ui fruiten in wat olie tot -ie glazig is.
Alle ingredienten bij elkaar voegen, dus inclusief de gepofte knoflook en tot een gladde soep maken met de staafmixer.

Serveertip

Dit is niet de soep waarvan je zomaar een paar diepe borden leeglepelt. Serveer dus in kleine bakjes met een theelepeltje. De pompoenpitten en gehakte gember gaat er bovenop.

Bron

In een kookboek van lang, lang geleden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van SnackbarObesitas


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van SnackbarObesitas
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top