1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Koude aardappel-roomsoep

Koude aardappel-roomsoep

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-11-2010

Ingrediënten 8 personen


25 g boter
6 bosuitjes
1 sjalot
1 liter tuinkruidenbouillon (van 2 tabletten)
2 aardappels kruimig
1 bekertje crème fraiche (125 ml)
peper en zout



Koude aardappel-roomsoep
Koude aardappel-roomsoep

Een heel apart soepje, ook leuk bij een avondje met allerlei kleine hapjes of tapas. Denk aan 2 uur om de soep af te laten koelen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de bosuitjes in ringetjes en snipper het sjalotje fijn. Schil de aardappels en snij ze in blokjes

Bereidingswijze

Smelt de boter in een (soep)pan. Houd 1 eetlepel bosui apart en fruit de rest met de sjalot 2-3 minuten in de boter, zonder te kleuren. Schenk de bouillon bij de uitjes en breng aan de kook. Voeg de aardappelblokjes toe en kook ze in 20 minuten op laag vuur langzaam gaar. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Voeg de crème fraiche, zout en (versgemalen) zwarte peper naar smaak toe. Laat de soep afkoelen en zet hem minimaal 2 uur in de koelkast om door en door koud te laten worden.

Serveertip

Proef de soep (koude gerechten hebben een minder uitgesproken smaak) en voeg eventueel nog wat extra zout en peper toe. Schep de soep in 8 feestelijke glaasjes en bestrooi met de apart gehouden bosui.

Bron

Internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van professoroud


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van professoroud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top