Cocktail warhol

  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 09-11-2010
  • Cocktail warhol

    Cocktail warhol

    Cocktail warhol

Een verbluffend voorgerechtje door chef-kok Flora Mikula. Lekkere associatie van zalm, bietjes en zachte geitenkaas.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 200 g verse geitenkaas
- 1 eetlepel mierikswortel (potje)
- 1 bekertje zure room
- Zout


- 200 g verse zalm
- ½ bosje dille
- sap en zeste van 1 limoen
- 1 gekookte of rauwe rode biet
- Zout
- Mini blinis
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

maak een crème van de zure room en geitenkaas en de mierkiswortel. kan evt vervangen worden door wasabi als je het niet in huis hebt. Zet koel weg.

snijdt de voorzichtig ontvelde zalm in blokjes van een halve cm. doe er de dille (fijngehakt - enkele takjes overhouden om te garneren) en wat zout doorheen. Ook koel wegzetten en limoensap pas op het laatste moment toevoegen (om garen te vermijden).

snijd de bietjes ook in kleine blokjes en kruid af met wat zout, peper, olijfolie en de gehakte limoenzeste.

Bereidingswijze

neem een cocktailglas en doe steeds enkele lepels bietjes op de bodem, gevolgd door de zaltartaar, en getopt met een mooie eetlepel geitenkaas-room.

verwarm de blinis kort in een droge koekepan.

garneer de cocktails met een takje dille en een blini.

Bron

marmiton

Serveertip

Serveren als voorgerechtje of als aperitiefgerechtje met een droge schuimwijn.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten