1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. De lekkerste sperzieboontjes

De lekkerste sperzieboontjes

Door: meatteam

  • , Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-11-2010

Ingrediënten 4 personen


600 gr sperziebonen of haricot verts, snuf zout, 3 tenen knoflook, 150 Parmezaanse kaas, scheut extra vierge olijfolie, halve citroen


Verder heb je nodig


Wok

De lekkerste sperzieboontjes
De lekkerste sperzieboontjes

Gemaakt, Gegeten, Goedgekeurd

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg de sperziebonen of haricot verts naast elkaar op een snijplank. Snijd de steeltjes er af. Doe de boontjes met een snuf zout in een grote pan kokend water en kook ze ongeveer 6 minuten. Probeer er eentje, als hij zacht is en niet piept als je er op kauwt, zijn de boontjes klaar. Laat ze in een vergiet uitlekken, bewaar wat van het kookvocht en zet ze even weg om droog te dampen.

Bereidingswijze

Pel de teentjes knoflook en snijd ze in plakjes. Rasp de Parmezaanse kaas (ik heb zelf een zakje kant-en-klaar geraspte kaas gebruikt).
Zet de wokpan op het vuur. Doe de plakjes knoflook erin samen met een flinke scheut olijfolie en roerbak. Doe, wanneer de plakjes knoflook licht goudbruin beginnen te worden de boontjes erbij en hussel ze door de knoflookolie.
Schep er een flinke lepel van het kookvocht bij en voeg de geraspte kaas en het sap van de citroen toe. Roer, laat de boontjes zachtjes pruttelen tot het water en de kaas een dikke, kleverige saus vormen en zet de pan van het vuur onmiddellijk op tafel.

Bron

Jamie`s Kookrevolutie



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top