Gegrilde heilbot met een vinaigrette van tomaten

  • 30-60 min.
  • Gegrilde heilbot met een vinaigrette van tomaten

    Gegrilde heilbot met een vinaigrette van tomaten

    Gegrilde heilbot met een vinaigrette van tomaten

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
2 rijpe vleestomaten
¼ kop witte wijnazijn
1 tl gehakte knoflook
2 el gehakte rode ui
¼ kop extra vergine olijfolie
Zout en peper
6 heilbot filets
1 bosje verse tijm takjes
½ kopje verse basilicumblaadjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Tomatenvinaigrette:
Maak een `x` aan de onderkant van de tomaten en blancheer ze gedurende 1 minuut in kokend water. Laat daarna de tomaten schrikken in ijswater en ontvel daarna de tomaten. Haal daarna de zaadjes uit de tomaten en snijd de tomaten in kleine blokjes. Bewaar de velletjes en de zaadjes van de tomaten. Roer daarna de azijn en de knoflook met de helft van de blokjes tomaat en de velletjes en zaden. Laat dit ongeveer 30 minuten staan. Zeef daarna de vloeistof door een hele fijne zeef of een theedoek. Klop daarna de rode ui in de azijn en voeg ook de...lees verder

Bron

http://www.honingtomaten.nl

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

RvanderLugt avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten