lamstajine

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 07-11-2010

typisch berbergerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1.5 kg lamsschouder,300 gr aardappelen,200 gr wortelen,180 gr cougettes,1ui,200 tomaten, 2el olijfolie,1 kaneelwtokje, 1 tl paprikapoeder, 1 tl ras el hanout, 1 bosje koreander, zout , peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

verwijder het vet van het lamsvlees en snijd het in stukken.Schil de aardappelen en schraap de wortelen.Boen de courgettes schoon.Snijd all staafjes.Pel en snipper de ui. Was de tomaten en snijd ze in plakjes.

Bereidingswijze

Braad de stukken vlees aan in de olijfolie voeg de stukken courgette, ui,aardappel en wortel toe, doe ook het kaneelstkje erbij.voeg het paprikapoeder en de ras el hanout toe en breng op smaak met peper en zout giet er een beetje water bij en laat alles ca. 50 min met het deksel op de pan zachtjes koken.
Voeg de plakjes tomaat en de fijngesneden koreander toe en laat de tajine nog eens 15-20 min met het deksel o de pan zachtjes koken.
Neem de stukken lam en de groenten met ee schuimspaan uit de pan en hou ze warm in aluminiumfolie , kook de saus in, schep het vlees en de groenten op een voorverwarmde schaal en giet er de ingekookte saus over.
Garneer met groene olijven

Bron

mediterraanse keuken

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten