Zoete aardappelkoekjes met paddenstoelen

  • Internationaal, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-11-2010
  • Zoete aardappelkoekjes met paddenstoelen

    Zoete aardappelkoekjes met paddenstoelen

    Zoete aardappelkoekjes met paddenstoelen

voor meerdere personen verdubbel de aantallen

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 sjalot
1 kleine zoete aardappel
½ losgeklopt ei
peper, zout
olie
100 gram gemengde paddestoelen
½ teentje knoflook
tijm
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Warm de oven voor op 180° C.
Snijd de sjalot heel fijn.
Was de aardappel en rasp hem grof.
Meng de geraspte aardappel met de helft van de sjalot, het ei, peper en zout.
Bestrijk de bakplaat met wat olie. Verdeel de aardappelrasp in 6 porties en vorm er platte koekjes van op de bakplaat.
Bak de koekjes in de hete oven in ca. 8 minuten bruin

Bereidingswijze

Keer ze met een spatel en bak ze in ca. 8 minuten verder gaar en bruin. Laat ze afkoelen.
Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakken of repen.
Fruit de rest van de sjalot in wat olie glazig. Pers de knoflook er boven uit.
Bak de paddenstoelen 3 minuten op hoog vuur mee. Maak ze op smaak met peper, zout en wat tijm.
Schep ze naast de aardappelkoekjes.

Bron

voedingscentrum

Serveertip

Lekker met als hoofdgerecht Hollandse hazenbout, rode kool, witlofsalade met cranberrys en aardappelen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten