1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Friese uienstamppot

Friese uienstamppot

  • Nederlands, Streekgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-11-2010

Ingrediënten 4 personen


1 kg kruimige aardappelen
Zout
900 gr gesneden uien
200 gr belegen nagelkaas
2 eetlepels azijn
25 gr boter
100 gr hamreepjes
Peper


Friese uienstamppot
Friese uienstamppot

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine blokjes
Kook de aardappelen en de uien in ± 15 minuten in een pan met 2 dl water en zout gaar
Snijd intussen de korstjes van de kaas en snijd de kaas in blokjes

Bereidingswijze

Giet de aardappelen en uien boven een kom af en stamp ze met een pureestamper fijn
Voeg al roerend zoveel kookvocht toe dat de stamppot smeuïg wordt
Roer er de azijn en de boter door, schep de kaas en de ham erdoor en warm die al roerend ± 2 minuten mee
Breng op smaak met peper

Bron

Internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top