Witte-chocoladecheesecake met aardbeien

  • Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-11-2010
  • Witte-chocoladecheesecake met aardbeien

    Witte-chocoladecheesecake met aardbeien

    Witte-chocoladecheesecake met aardbeien

  • Witte-chocoladecheesecake met aardbeien

    Witte-chocoladecheesecake met aardbeien

    Witte-chocoladecheesecake met aardbeien

  • Witte-chocoladecheesecake met aardbeien

    Witte-chocoladecheesecake met aardbeien

    Witte-chocoladecheesecake met aardbeien

een heerlijke kwarktaart met de volle smaak van witte chocolade en frisse aardbeien

Deel dit recept

Ingrediënten
130 gram biscuitjes
65 gram boter, gesmolten
250 ml slagroom
250 gram roomkaas, op kamertemperatuur
250 gram mascarpone
65 gram suiker
1 tl vanille-aroma
500 gram witte chocolade, gesmolten
375 gram aardbeien, in plakjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm (22 cm), mixer, keukenmachine of deegroller

Voorbereiding


Maak de biscuitjes fijn met een deegroller of keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe.
Bekleed een springvorm van 22cm met bakpapier en schep het mengsel erin. Druk stevig aan en zet in de koelkast.

Bereidingswijze

Klop de slagroom, roomkaas, mascarpone, suiker en vanille tot een glad mengsel. Voeg de gesmolten chocolade toe en klop weer door elkaar.
Schep dit mengsel op de biscuitbodem en laat ten minste 4 uur of liefst een nacht opstijven in de koelkast.
Schep vlak voor het serveren de aardbeien erover die je nog door honing heen kan scheppen en verdeel de aardbeien over de bovenkant van de taart.

Bron

van een vriendin

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Kristel87 avatar
Kristel87 03-09-2021

Super lekkere taart!! Ik heb gewoon de ingrediënten uit het recept gebruik en géén problemen gehad met te vloeibaar/ uitlopen. Nu de aarbeien gebruikt wat lekker fris is bij deze toch wel machtige taart,maar met kersen lijkt deze taart ook wel lekker

Suushi88 avatar
Suushi88 25-01-2020

Ik mis ook het bakpapier in de springvorm, hebben jullie dit gebruikt??

Suushi88 avatar
Suushi88 25-01-2020

De vulling is ontzettend lekker. Ik heb alleen geen mascarpone gebruikt en geen roomkaas, ipv dat 500 gram magere aardbeien kwark. De taart 4uur in de koelkast maar nog steeds vloeibaar na 8 uur nog steeds vloeibaar. Jammer dat er geen gelatine in het recept stond, wat zorgt voor de binding. Morgen opnieuw naar de supermarkt en dan dit er even door heen en weer de koelkast in.

moniquek1 avatar
moniquek1 17-11-2015

neem deze van je mee ,leuk dat hij op de smulweb blog staat groetjes Monique

essie13 avatar
essie13 25-10-2015

Echt een taart die super goed lukt. Ontzettend lekker, maar ooohhhh wat machtig. Een topper :-)

arvey avatar
arvey 08-01-2014

Eén van mijn favoriete taarten, leuk dat jullie hem ook zo lekker vinden! Ik laat hem altijd een hele nacht opstijven om te voorkomen dat hij gaat "lopen" als ik de springvorm openmaak. Ik zou hem binnen 5 dagen opeten als je hem in de koelkast bewaart. Ik heb de taart eigenlijk nog nooit ingevroren, dus geen idee of de taart dat overleeft...

arvey avatar
arvey 08-01-2014

Eén van mijn favoriete taarten, leuk dat jullie hem ook zo lekker vinden! Ik laat hem altijd een hele nacht opstijven om te voorkomen dat hij gaat "lopen" als ik de springvorm openmaak. Ik zou hem binnen 5 dagen opeten als je hem in de koelkast bewaart. Ik heb de taart eigenlijk nog nooit ingevroren, dus geen idee of de taart dat overleeft...

arvey avatar
arvey 08-01-2014

Eén van mijn favoriete taarten, leuk dat jullie hem ook zo lekker vinden! Ik laat hem altijd een hele nacht opstijven om te voorkomen dat hij gaat "lopen" als ik de springvorm openmaak. Ik zou hem binnen 5 dagen opeten als je hem in de koelkast bewaart. Ik heb de taart eigenlijk nog nooit ingevroren, dus geen idee of de taart dat overleeft...

arvey avatar
arvey 08-01-2014

Eén van mijn favoriete taarten, leuk dat jullie hem ook zo lekker vinden! Ik laat hem altijd een hele nacht opstijven om te voorkomen dat hij gaat "lopen" als ik de springvorm openmaak. Ik zou hem binnen 5 dagen opeten als je hem in de koelkast bewaart. Ik heb de taart eigenlijk nog nooit ingevroren, dus geen idee of de taart dat overleeft...

arvey avatar
arvey 08-01-2014

Eén van mijn favoriete taarten, leuk dat jullie hem ook zo lekker vinden! Ik laat hem altijd een hele nacht opstijven om te voorkomen dat hij gaat "lopen" als ik de springvorm openmaak. Ik zou hem binnen 5 dagen opeten als je hem in de koelkast bewaart. Ik heb de taart eigenlijk nog nooit ingevroren, dus geen idee of de taart dat overleeft...

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten