1. Home
  2. Recepten
  3. Oostenrijkse keuken
  4. Fondue van bospaddestoelen

Fondue van bospaddestoelen

  • Oostenrijks,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-11-2010

Ingrediënten 4 personen


600 gr geraspte Ardennetal (of combinatie van Emmental kaas/cheddar kaas/oud brugge kaas)- 2 kleine glazen droge witte wijn - sap van 1 citroen - 150 gr (bos)paddestoelen fijn gesneden - 1 klein teentje knoflook - 1 koffielepel maïzena - muskaatnoot



Fondue van bospaddestoelen
Fondue van bospaddestoelen
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De witte wijn op hoog vuur opwarmen in de pan die met het knoflookteentje werd ingestreken. Ondertssn de champignons opwarmen in een pan met een beetje boter.

Bereidingswijze

Als de wijn kookt, er de kaas aan toevoegen en zonder ophouden roeren tot de kaas goed is versmolten met de wijn. De maïzena oplossen in het citroensap en de fondue binden met dit mengsel. De muskaatnoot en champignong toevoegen.

Serveertip

De bereiding in de pan opdienen en serveren met stukjes brood.

Bron

Ardennetal - Maredsous



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soniaverschuere


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soniaverschuere
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top