Lasagne met extra groenten
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Traditionele lasagne die past in een gezonde voeding. Het verschil met gewone lasagne is dat er veel meer groente in zit.
Ingrediënten 4 personen
Voorgekookte lasagnevellen200 gr. rundsgehakt
200 gr. gemengd gehakt
twee teentjes look
2 uien
2 courgettes
1 rode paprika
1 bakje 250 gr champignons
1 brik tomatenpassata
1 blik tomatenstukjes met basilicum
verse spinazie of een paar bolletjes diepvriesspinazie zonder room
200 gr. ricotta
nootmuskaat
cayennepeper
basilicum gedroogd
paprika
kippenbouillonblokje
light mozzarella
Bereidingswijze
Stoof de fijngesneden ui aan in olijfolie tot hij glazig is en voeg dan het vlees toe. Laat dit bakken tot het kruimelig is en kruid met de cayennepeper, het paprikapoeder en de basilicum. Knijp het blokje kippenbouillon fijn over je gerecht. Voeg daarna de fijngesneden paprika en courgette toe en de tomatenstukjes en -passata. Pers het lookteentje in de saus. Als je geen knoflookpers hebt, kun je hem gewoon fijnsnijden of pletten met een mes. Laat de saus een half uurtje sudderen en voeg na een kwartier de fijngesneden champignons toe. Je rode saus is nu klaar.
Terwijl de saus suddert laat je de spinazie slinken in de magnetron. Kruid de spinazie met de nootmuskaat en een snuifje zout. Als de spinazie gaar is, voeg je er de ricotta aan toe en roer je ze door elkaar.
De beide sauzen zijn nu klaar.
Je neemt nu een ovenschotel en schept eerst een laagje rode saus in de kom. Hierop leg je een laagje lasagnevellen en vervolgens schep je er een laagje ricottamengsel op. Zo ga je verder tot de schaal gevuld is en je eindigt met een laagje ricotta. Hierop leg je de in schijfjes gesneden mozzarella.
Deze ovenschotel moet 20 à 30 min in een voorverwarmde oven op 180°C of tot de mozzarella mooi gekleurd is.
Bron
http://www.afvallen-weblog.nl/recept-voor-gezonde-lasagne/