Ovenschotel stampot zuurkool met gehakt, spekjes en kaas
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een lekkere stampot zuurkool
Ingrediënten
1 pak wijn zuurkool1 kg kruimige aardappelen
250 gram rundergehakt
250 gram spekjes
Uitje + Teentje knoflook + 1 gedroogt Chillie pepertje
200 ml Melk
Runder bouillon blokje
Glas witte wijn (droog)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 2531,40 kcal |
Koolhydraten | 205,28 g |
Eiwitten | 122,65 g |
Vetten | 120,28 g |
Benodigdheden
Pannen en ovenBereidingswijze
Kook de aardappelen gaar in kokend water met bouillon blokje.
Kook de wijnzuurkool (volgens de verpakking)in een pan met de witte wijn en en een beetje water.
Hak het uitje en de knoflook samen met het pepertje fijn. (Ik gebruikte daar de staafmixer voor).
Fruit het ui,knoflook en peper mengsel in een koekepan en bak daarna de spekjes en het gehakt rul. De spekjes had ik zelf nog wat kleiner gesneden. Doe er ook wat versgemalen perper en zout bij.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Als de aardappelen gaar zijn pureer ze dan met de melk en doe er wat versgemalen peper bij.
Voeg de zuurkool bij de puree en mix alles grondig door elkaar.
Doe eerst een laagje stampot zuurkool in de ovenschaal.
Leg hierop een laagjes gehakt.
Ga door tot alles op is.
Strooi bovenop paneermeel en doe er wat plakjes boter op. (boter uit de koelkast met de kaasschaaf plakjes maken).
Strooi daaroverheen wat oude kaas. Niet teveel want de smaak mag niet overheersen.
Eet smakelijk.
Serveertip
Ik heb er zelf geen jus of rookworst bij gedaan, maar dat kan natuurlijk altijd.