Oosters paddestoelenbouillon

  • Japans, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Oosters paddestoelenbouillon

    Oosters paddestoelenbouillon

    Oosters paddestoelenbouillon

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 teentjes knoflook
1 stengel citroengras
4 cm gember
200 gr shiitake
1 el olie
2 el sojasaus
2 groente bouillonblokjes
halve wortel
3 eieren
3 lente uien
100 gr enoki
evt. 4 takjes koriander
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

pan, koekepan

Bereidingswijze

Pel en snipper de knoflook. Sla een aantal keren met de achterkant van je mes op het citroengras. Schil de gember en rasp hem fijn. Maak de shiitake schoon en snijd ze eventueel kleiner. Fruit ze ca. 3 minuten in de olie met de knoflook, gember en citroengras. Voeg ook de sojasaus toe. Breng 1 liter water met de bouillon aan de kook. Snijd de wortel in dunne plakken en doe bij de bouillon.

Kook de eieren in ca. 7 minuten hard. Laat ze schrikken, pel ze en snij ze in tweeën.

Voeg het paddenstoelen mengsel toe aan de bouillon. Hak de lente-ui grof en doe deze samen met de enoki bij de bouillon. Warm nog 2 minuten door. Serveer met de eieren en eventueel wat koriander.

Bron

foodies special (het beste uit foodies)2010

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

shirleysouw avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten