Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kiprolletjes met jonge kaas

Kiprolletjes met jonge kaas

Door: mathijs_vrieze

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-11-2010

Ingrediënten


4 kleine kipfilets
4 plakken jonge 30+ kaas
4 takjes verse peterselie
2 theel. kerriepoeder
1 eetl. olijfolie
2 prei
2 bollen knoflook
snufje peper en zout


Kiprolletjes met jonge kaas
Kiprolletjes met jonge kaas
Kiprolletjes met jonge kaas
Kiprolletjes met jonge kaas

Dit recept komt uit het kookboek Lekker en gezond koken met Mathijs van Mathijs Vrieze . Voor slechts € 18,95 kun je hem bestellen in de webshop op www.mathijsvrieze.nl.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de kop en staart van de prei af en haal voorzichtig de stengels van elkaar los.
Was de prei en dompel ze ongeveer een minuut in kokend water om de lange preirepen soepel te maken.

Maak de kipfilets schoon door de vetrandjes er af te snijden en snijd ze vervolgens doormidden zodat je van elke kipfilet 2 dunne plakken maakt. Bij ongelijke diktes kun je met je handpalm de kipfilet nog iets pletten.

Leg voor elk kiprolletje 2 repen prei dakpansgewijs naast elkaar en leg hier een plak kipfilet op. Bestrooi de kipfilet met verse gemalen peper, een beetje zout en kerriepoeder. Leg er ook een half plakje jonge kaas op en rol de rolletjes strak op en zet ze vast met een prikkertje. Maak 8 rolletjes.
Braad de onder- en bovenkant van de kiprolletjes op middelhoog vuur langzaam aan in een drupje olijfolie. Zorg dat de prei niet gaat verbranden.

In de heteluchtoven op 180 graden ongeveer 10 minuten doorgaren.

Halveer de bollen knoflook met een scherp mes, besmeer de teentjes met een beetje olijfolie en leg de bollen, met de gesneden kant naar boven, 8 minuten in de oven.
Pluk de peterselie van de takjes en laat de peterselie in 5 minuten in de oven drogen.

Een fantastische smaakvolle combinatie!

Serveertip

Variatietip: vervang de kip en kerriepoeder door kalkoen en cajunkruiden.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mathijs_vrieze
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top