Sambal goreng telor met toemis boontjes

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-11-2010
  • Sambal goreng telor met toemis boontjes

    Sambal goreng telor met toemis boontjes

    Sambal goreng telor met toemis boontjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
voor de sambal goreng telor:
3 eetl. arachideolie of zonnebloemolie;
8 eieren, hard gekookt en gepeld;
1 ui, gesnipperd;
2 teentjes knoflook, gesnipperd;
2-3 theel. sambal oelek;
2 laurierblaadjes;
stukje (2 cm) gemberwortel, geschild en geraspt;
1 eetl. bruine basterdsuiker;
1 blikje of pakje kokosmelk (ca. 165 ml) of 1/2 santenblok aangelengd met heet water tot 200 ml;
1 potje gefrituurde uitjes.
Voor de gesmoorde sperziebonen:
2 eetl. zonnebloemolie;
1 ui, gesnipperd;
2 teentjes knoflook, gesnipperd;
500 g sperziebonen, afgehaald en gehalveerd;
1 theel. gemberpoeder (djahé);
3 eetl. ketjap manis;
1 theel. sambal oelek;
150 ml water.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit voor de sambal goreng telor 2 eetlepels olie en bak hierin de gekookte eieren totdat er een lichtbruin velletje ontstaat. Schep ze uit de pan en zet ze apart. Verhit de rest van de olie en fruit hierin de ui, knoflook en sambal oelek. Voeg laurierblaadjes, gember, suiker en kokosmelk toe en breng de saus al roerend aan de kook. Haal de laurierblaadjes eruit. Voeg de eieren, eventueel gehalveerd, toe en haal het gerecht van de warmtebron. Verhit intussen voor de toemis boontjes 2 eetlepels zonnebloemolie en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de boontjes, gemberpoeder, ketjap manis, sambal oelek en water toe en kook de boontjes in circa 12 minuten beetgaar. Bestrooi de sambal goreng telor met de gefrituurde uitjes en serveer met de toemis boontjes.

Bron

Boodschappen 7 2010

Serveertip

Variatie:
• Voeg aan de sambal goreng telor 1 eetlepel tomatenpuree toe.
• Vervang de sperziebonen door paksoi of Chinese kool.
Serveersuggestie; Lekker met witte rijst.

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 19 g
vet 37 g
koolhydraten 22 g
kcal 500 (2100)

Laatste reacties

hyacintje avatar
hyacintje 19-09-2012

Vanavond je recept gemaakt, in combinatie met de babi ketjap van Fressnapf in een kleine rijsttafel. Het was echt heerlijk! Voor herhaling vatbaar dus.

hyacintje avatar
hyacintje 03-01-2012

Ik neem je recept mee, lijkt me heerlijk.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten