1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Speculaastaart met peer

Speculaastaart met peer

  • Nederlands, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-11-2010

Ingrediënten 10 personen


4 flinke rijpe peren -
citroensap -
(of in plaats hiervan een groot blik peren)
150 gram zachte boter + iets meer voor de vorm -
150 gram amandelspijs -
4 eieren -
150 gram bloem + iets meer voor de vorm -
1 eetlepel speculaaskruiden -
mespunt zout -
4 eetlepels abrikozenjam


Verder heb je nodig


Lage taartvorm 26 cm -
mixer of keukenmachine


Speculaastaart met peren

Heerlijke speculaastaart van cake-beslag met amandelspijs en abrikozenjam en lekkere peren.

Heerlijke speculaastaart van cake-beslag met amandelspijs en abrikozenjam en lekkere peren.

Weer eens iets anders van de geijkte zoetigheden met Sinterklaas. Deze - gemakkelijk - te bakken taart heeft een heerlijke kruidige smaak en smaakt heerlijk in combinatie met de peren. Deze keer heb ik peren uit blik gebruikt. Ik denk dat verse peren nog lekkerder zijn. Ik had echter geen goede rijpe peren. Volgende keer!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vet de vorm in met boter en bestrooi met bloem.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Halveer de peren, schil de peren en verwijder de klokhuizen. Of: maak het blik open en laat de peren goed uitlekken.
Klop de boter met de amandelspijs tot een romige massa.
Klop er één voor één de eieren door.
Voeg al kloppend de bloem, speculaaskruiden, abrikozenjam en een mespunt zout door tot een mooi beslag.

Bereidingswijze

Schep het beslag in de vorm en leg de peren er in een cirkel in met de brede kant aan de buitenzijde.
Zet de vorm in het midden van de oven en bak de taart in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen.

Serveertip

Heerlijke taart met Sinterklaas maar ook op andere momenten erg lekker.

Bron

Albert Heijn: 12 maanden Lekker Eten 2008



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top