Ovenschotel broccoli met kipfilet en aardappelschijfjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-11-2010
  • Ovenschotel broccoli met kipfilet en aardappelschijfjes

    Ovenschotel broccoli met kipfilet en aardappelschijfjes

    Ovenschotel broccoli met kipfilet en aardappelschijfjes

Eenvoudig, lekker en gezond. Kinderen zijn hier dol op. Natuurlijk ook heel lekker met bloemkool. 
Het recept aangepast v.w.b. de bechamelsaus.
Was 50 gr boter en bloem. Nu 30 gram boter en bloem.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gram aardappelen (eventueel voorgekookte aardappelschijfjes)
600 gram broccoli
350 gram reepjes kipfilet
peper, zout, -
1 theelepel kerriepoeder
2 eetlepels olie
125 ml melk of iets meer
30 gram boter
30 gram bloem
zout, peper
nootmuskaat
75 gram geraspte belegen kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote ovenschaal

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snij de aardappelen in niet te dunne plakjes. Kook de aardappelen in plm. 3 - 5 minuten beetgaar. Laat de plakjes aardappel uitlekken in een vergiet. (Of gebruik voorgekookte aardappelschijfjes)
Was de broccoli. Verdeel de broccoli in roosjes en kook deze beetgaar in water met zout. Laat de broccoli goed uitlekken.
Kruid de reepjes kipfilet met peper, zout en kerriepoeder.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipreepjes bruin en knapperig.
Saus:
Smelt de boter. Voeg de bloem in een keer toe. Goed roeren en plm. 2 minuten laten garen. Melk er beetje voor beetje bij voegen tot een dikke saus ontstaat. Maak de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Neem de saus van het vuur. Klop 50 gram van de geraspte kaas door de saus.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de helft van de saus over de bodem van een ruime ovenschaal. Meng de goed uitgelekte broccoli met de kipreepjes en verdeel deze over de saus.
Dek af met de aardappelschijfjes. Giet de rest van de saus over de aardappelschijfjes . Strooi de rest van de geraspte kaas erover.
Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak de ovenschotel in plm. 30 minuten goudbruin.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Zusterada avatar
Zusterada 27-06-2016

Vanavond gegeten, maar wij misten er toch een stevige bite aan. Was lekker, maar ik had er meer van verwacht. Mijn man vond hem droog.

Arkhon avatar
Arkhon 13-01-2016

Hoeveel melk is er echt nodig? 8 liter klopt niet lijkt me/.

thegreen avatar
thegreen 23-08-2015

Gisteren deze variant gemaakt; heerlijke ovenschotel en simpel klaar te maken!

eelyza1 avatar
eelyza1 20-03-2013

We hebben net gesmuld van je ovenschotel en het is zeker niet de laatste keer. Wel twee dingen veranderd in het recept: de saus met 25 gr boter en bloem ipv 50, en ipv kipfilet in de schotel, rundervinken erbij.

ArcoVogel avatar
ArcoVogel 13-04-2012

Vandaag geprobeerd, erg lekker.

Malou1990 avatar
Malou1990 18-08-2011

Ik ga hem zo proberen!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten