Roergebakken kerrierijst met gehakt, groenten en eieren

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Roergebakken kerrierijst met gehakt, groenten en eieren

    Roergebakken kerrierijst met gehakt, groenten en eieren

    Roergebakken kerrierijst met gehakt, groenten en eieren

Dit lekkere rijstgerecht maakte ik lang geleden regelmatig. Toen weer even vergeten tot vorige week. Het smaakte ons weer prima. Komt weer regelmatig op tafel. Ook een heerlijk gerecht als je een restant rijst over hebt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram rijst (liefst voorgekookt) -
2 uien -
2 teentjes knoflook -
3 eetlepels zonnebloemolie-
2 afgestreken eetlepels kerriepoeder -
350 gram rundergehakt -
1 rode paprika -
1 ½ vleesbouillontablet -
1 theelepel sambal oelek of meer naar smaak -
3 eieren -
fijngesneden selderij of peterselie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 632,44 kcal
Koolhydraten 66,16 g
Eiwitten 28,21 g
Vetten 27,29 g
Benodigdheden
wok

Voorbereiding

Heb je geen restant rijst, dan rijst koken. Uien knoflook pellen en snipperen. Paprika schoonmaken. Zaadlijsten en pitjes verwijderen. Paprika in stukjes snijden. Bouillontablet verkruimelen en oplossen in 3 eetlepels heet water. Eieren hard koken en in partjes snijden.

Bereidingswijze

Olie verhitten. Ui en knoflook lichtgeel fruiten. Kerriepoeder toevoegen en 30 sec. mee fruiten. Gehakt aan ui toevoegen en rul bakken. Paprika toevoegen en nog even mneebakken (2 minuten). Bouillon en sambal toevoegen. Goed doorroeren. Rijst door het gehakt scheppen.
Garneren met partjes ei en selderij / of peterselie.
Op smaak maken met peper en zout.

Serveertip

Heel lekker met: Sperziebonen-met-paprika-in-pindasaus

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten