Roergebakken kerrierijst met gehakt, groenten en eieren
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Dit lekkere rijstgerecht maakte ik lang geleden regelmatig. Toen weer even vergeten tot vorige week. Het smaakte ons weer prima. Komt weer regelmatig op tafel. Ook een heerlijk gerecht als je een restant rijst over hebt.
Ingrediënten 4 personen
300 gram rijst (liefst voorgekookt) -2 uien -
2 teentjes knoflook -
3 eetlepels zonnebloemolie-
2 afgestreken eetlepels kerriepoeder -
350 gram rundergehakt -
1 rode paprika -
1 ½ vleesbouillontablet -
1 theelepel sambal oelek of meer naar smaak -
3 eieren -
fijngesneden selderij of peterselie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 632,44 kcal |
Koolhydraten | 66,16 g |
Eiwitten | 28,21 g |
Vetten | 27,29 g |
Benodigdheden
wokVoorbereiding
Heb je geen restant rijst, dan rijst koken. Uien knoflook pellen en snipperen. Paprika schoonmaken. Zaadlijsten en pitjes verwijderen. Paprika in stukjes snijden. Bouillontablet verkruimelen en oplossen in 3 eetlepels heet water. Eieren hard koken en in partjes snijden.
Bereidingswijze
Olie verhitten. Ui en knoflook lichtgeel fruiten. Kerriepoeder toevoegen en 30 sec. mee fruiten. Gehakt aan ui toevoegen en rul bakken. Paprika toevoegen en nog even mneebakken (2 minuten). Bouillon en sambal toevoegen. Goed doorroeren. Rijst door het gehakt scheppen.
Garneren met partjes ei en selderij / of peterselie.
Op smaak maken met peper en zout.
Serveertip
Heel lekker met: Sperziebonen-met-paprika-in-pindasaus