Roergebakken kerrierijst met gehakt, groenten en eieren

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 04-11-2010
  • Roergebakken kerrierijst met gehakt, groenten en eieren

    Roergebakken kerrierijst met gehakt, groenten en eieren

    Roergebakken kerrierijst met gehakt, groenten en eieren

Dit lekkere rijstgerecht maakte ik lang geleden regelmatig. Toen weer even vergeten tot vorige week. Het smaakte ons weer prima. Komt weer regelmatig op tafel. Ook een heerlijk gerecht als je een restant rijst over hebt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram rijst (liefst voorgekookt) -
2 uien -
2 teentjes knoflook -
3 eetlepels zonnebloemolie-
2 afgestreken eetlepels kerriepoeder -
350 gram rundergehakt -
1 rode paprika -
1 ½ vleesbouillontablet -
1 theelepel sambal oelek of meer naar smaak -
3 eieren -
fijngesneden selderij of peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok

Voorbereiding

Heb je geen restant rijst, dan rijst koken. Uien knoflook pellen en snipperen. Paprika schoonmaken. Zaadlijsten en pitjes verwijderen. Paprika in stukjes snijden. Bouillontablet verkruimelen en oplossen in 3 eetlepels heet water. Eieren hard koken en in partjes snijden.

Bereidingswijze

Olie verhitten. Ui en knoflook lichtgeel fruiten. Kerriepoeder toevoegen en 30 sec. mee fruiten. Gehakt aan ui toevoegen en rul bakken. Paprika toevoegen en nog even mneebakken (2 minuten). Bouillon en sambal toevoegen. Goed doorroeren. Rijst door het gehakt scheppen.
Garneren met partjes ei en selderij / of peterselie.
Op smaak maken met peper en zout.

Serveertip

Heel lekker met: Sperziebonen-met-paprika-in-pindasaus

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Pat1984v avatar
Pat1984v 26-07-2016

Zojuist gemaakt met verse gele rijst (met gember, korkuma, komijn) en in plaats van paprika en sambal had ik een vers pepertje en Tabasco. Vurig lekker kan ik je zeggen!

Cecileg avatar
Cecileg 16-09-2013

Petra, ik heb het meegenomen en tegelijk je sperziebonen met paprika en pindasaus. Lijkt me lekker en zal zeker eens van pas komen. Bedankt voor het delen. Lieve groet Cecile

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 16-09-2013

Petra ook dit recept neem ik van je mee. Vaak zoek ik naar lekkere vegetarische gerechten en dit kan ik zo aanpassen dat het een volwaardig veg. recept is, en als ik vlees wil dan maak ik het gewoon als is. Bedankt, groetjes .. Margrit

Zylpia avatar
Zylpia 22-02-2013

Hallo, we hebben het afgelopen woensdag gegeten en het was heerlijk!! Mijn man bleef er maar over doorgaan hoe lekker dat was, dus heel erg bedankt!!

ankie43 avatar
ankie43 22-02-2013

Hallo Petra, gister gegeten met Good Bite rulgehakt en tuinkruiden bouillon en de spezieboontjes, erg lekker. Groet van ankie

Zylpia avatar
Zylpia 17-02-2013

Ziet er heerlijk uit en gemakkelijk, ga dit dan zeker ook proberen binnenkort! Dank je wel.

jomoka avatar
jomoka 15-02-2013

Petra, bedankt voor het receptje... zal regelmatig bij ons op tafel komen want het was heel lekker.

omajan avatar
omajan 15-02-2013

Gisteren gegeten met de sperziebonen met paprika in pindasaus. Overheerlijk en zo gemakkelijk. Dankjewel. Groetjes Marianne.

jomoka avatar
jomoka 12-02-2013

Zullen dit morgen eens uitproberen !

tonia1947 avatar
tonia1947 11-02-2013

Lijkt me lekker makkelijk en ook nog heel lekker ik neem het dus mee. Groetjes Tonia.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten