1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. RODE POON UIT OVEN MET GROENE KRUIDEN

RODE POON UIT OVEN MET GROENE KRUIDEN

Door: deonart

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-11-2010

Ingrediënten 2 personen


500 g rode poon, ontvelt en kop en staart eraf (zo 4 - 5 rode poontjes)
15 g gemengde groene kruiden (bieslook, peterselie, basilicum, selderij, tijm, dille)
3 tomaten in plakjes
2 uien in halve ringen
zout
peper
klein beetje kerriepoeder
olijfolie


rode poon met groene kruiden
rode poon met groene kruiden
RODE POON UIT OVEN MET GROENE KRUIDEN
RODE POON UIT OVEN MET GROENE KRUIDEN

Deze gerecht word gaar in de oven terwijl jij lekker zit te praten met jou gasten en er is maar 15 min. voorbereiding nodig. Ik vind de smaak van rode poon altijd verrukkelijk! Dit smaakt echt naar de zee.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Geur vis met zout en peper. (kan ook beetje citroensap over)
2. Leg onder in een ovenschaal een laag tomaten en daarop uien en geur met zout en peper.
3. Verdeel daarover de vis.
4. Verdeel overige uien, tomaat en groene kruiden over vis en geur met zout peper en zo een 1/4 t kerriepoeder.
5. Verdeel 3 e olijfolie over ovenschaal.
6. Bak in oven bij 180*C voor 30 40 min. tot mooi bruin gebakken boven-op.

Serveertip

Heerlijk met gebakken aardappeltjes. Of brood.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top