Makkelijke maaltijdsalade met geitenkaas
- Frans, Salade
- 20-30 min.
- Geplaatst op 03-11-2010
Gezonde maaltijdsalade met een heerlijke combinatie van honing en geitenkaas.
Ingrediënten 2 personen
2 zakken ( à 100 gr) Babyleaf sla, 4x ronde zachte geitenkaasjes ( bij supermarkt in koelvitrine in pakje/rol à 100. gr), 2 tomaten, ¼ komkommer, 2 eetl. rozijnen, event. 12 walnoten, 2 eetl. honing, balsamico azijn, olijfolieVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1045,53 kcal |
Koolhydraten | 32,06 g |
Eiwitten | 68,95 g |
Vetten | 70,14 g |
Benodigdheden
Oven, gas fornuis en twee grote borden ( bv pizza borden)Voorbereiding
oven voor verwarmen en op vuurvast bord ( insmeren met beetje olie) de 4 geitenkaasjes in 10 min. laten zacht worden. Walnoten kraken en in stukjes breken.
Bereidingswijze
zak sla op bord uitleggen, tomaten en komkommer wassen en in stukken snijden en over de borden over de sla verdelen. Geitenkaasjes uit de oven halen en per bord twee kaasjes op de salade leggen. Rozijnen en gekraakte walnoten in stukjes over borden verdelen, 4 eetl. olijfolie in pan opwarmen, honing erbij en laten smelten en afblussen met balsamico azijn. Gas meteen uit. De dressing over de salade heen gieten.
Laatste reacties
heerlijk voor in het weekend, neem hem graag mee.Groetjes, Adeline