TOP

16 gebaks of dessertvorkjes
Megaklassieke ingrediënten, op een vork ofl. Weer anders-dan-anders gepresenteerd.
Dat hapt makkelijk weg zonder vette vingers te krijgen,. Prik eventueel eerst een stukje komkommer of avocado aan de vork en wikkel de zalm daaromheen.
16 gebaksvorkjes
Snijd de plakjes zalm in flinke ruiten of repen en prik ze nonchalant aan een vorkje, Leg de vorken op een schaal.
Meng de crème fraiche met versgemalen peper en een paar druppels citroensap (steek de punt van een mesje in de citroen en knijp). Schep op elke lepeltje crème fraiche.
Was en droog de citroen. Rasp de schil boven de vorkjes dun eraf. Heb je geen rasp, snijd dan met een schilmesje of dunschiller brede repen van de schil. Alleen het geel, niet het bitter wit. Snijd die repen vervolgens in smalle reepjes en hak ze fijn. Strooi de schilsnippers over de vorkjes. Maal er nog wat grove peper over.
Je kunt in plaats van citroenrasp ook geraspte sinaasappelschil gebruiken.
Hapas met een Hollandse twist.
rmdelvoie 08-01-2011
Het was een van de hapjes die ik op 2de Kerstdag gemaakt heb. Bij mij en mijn gasten heel goed in de smaak gevallen. Gemakkelijk te maken, mooie presenatie en de citroencreme was er lekker bij. Wordt vaker gemaakt. Nogmaals bedankt, Margrit
rmdelvoie 02-11-2010
Marianne; een lekker en heel leuk idee voor een hapje en zoals je zegt classieke ingredienten en een leuk idee voor het opdienen. Ik neem het mee om spoedig eens te maken. Bedankt, Margrit