1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Zalm
  5. Amuse van gerookte zalm met een citroencrème

Amuse van gerookte zalm met een citroencrème

  • Frans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-11-2010

Ingrediënten 8 personen


200 gram gerookte zalm
1 citroen
4 el crème fraiche


Verder heb je nodig


16 gebaks of dessertvorkjes

zalmamuse

TOP

TOP

Megaklassieke ingrediënten, op een vork ofl. Weer anders-dan-anders gepresenteerd.
Dat hapt makkelijk weg zonder vette vingers te krijgen,. Prik eventueel eerst een stukje komkommer of avocado aan de vork en wikkel de zalm daaromheen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

16 gebaksvorkjes

Bereidingswijze

Snijd de plakjes zalm in flinke ruiten of repen en prik ze nonchalant aan een vorkje, Leg de vorken op een schaal.
Meng de crème fraiche met versgemalen peper en een paar druppels citroensap (steek de punt van een mesje in de citroen en knijp). Schep op elke lepeltje crème fraiche.
Was en droog de citroen. Rasp de schil boven de vorkjes dun eraf. Heb je geen rasp, snijd dan met een schilmesje of dunschiller brede repen van de schil. Alleen het geel, niet het bitter wit. Snijd die repen vervolgens in smalle reepjes en hak ze fijn. Strooi de schilsnippers over de vorkjes. Maal er nog wat grove peper over.

Je kunt in plaats van citroenrasp ook geraspte sinaasappelschil gebruiken.

Bron

Hapas met een Hollandse twist.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top