Stoofpeertjes in tripelbier met kruidnagelen

  • Nederlands, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 01-11-2010

Heerlijke zoete stoofpeertjes, bereid in tripel-bier. Deze bereiding van stoofperen geeft een volle, zoete en toch frisse smaak met een kruidige "bite". Zowel te gebruiken als bijgerecht, naast stoofvlees of wild, en als nagerecht, bijvoorbeeld met ijs.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1,5 kilo stoofpeertjes (Gieser Wildeman)
0,33 liter (1 flesje) La Trappe Tripel-bier
2 kaneelstokjes
5 kruidnagelen
Citroenschil (ca. 10 cm)
4-6 eetlepels suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Sudderpan / sudderplaatje

Bereidingswijze

Schil de peertjes, deel ze in vier parten en snijd de harde delen van het klokhuis weg. Was de perenpartjes en doe ze in de stoofpan.

Snijd schil van de citroen met een lengte van circa 10 centimeter (mag iets meer of minder, naar smaak) en voeg deze toe aan de peertjes in de pan.

Voeg de kruidnagelen en kaneelstokjes toe. Giet daarna het bier rustig in de pan.

Breng het geheel aan de kook op hoog vuur, met deksel op de pan. Zodra het begint te koken, de pan op zo laag mogelijk vuur zetten, liefst met warmhoudplaatje ertussen.
Voeg 4 tot 6 eetlepels suiker toe en roer even om.

Laat het geheel 3 tot 4 uur stoven (ca. 90 graden Celsius) op laag vuur met deksel op de pan, totdat de peertjes boterzacht en diep roze van kleur zijn. Schep tussendoor zo nu en dan voorzichtig om.

Laat de peertjes afkoelen in de pan. Serveer zonder de kruidnagelen, citroenschill en kaneelstokjes.

Serveertip

Serveer als (onderdeel van) nagerecht. Ook heerlijk als onderdeel van hoofdgerecht, bijvoorbeeld naast (runder)stoofvlees, wild of gevogelte. Overgiet de peertjes of het vlees wanneer gewenst met een kleine hoeveelheid kooknat.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

sstreep avatar
sstreep 15-11-2010

was goed gelukt, had alleen iets te weinig suiker toegevoegd(4 kleine eetlepels), beetje jammer, want met iets meer suiker was het helemaal top geweest! ga het zeker nog eens maken, bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten