Kip adobo

  • Filippijns, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 01-11-2010
  • Kip adobo

    Kip adobo

    Kip adobo

Er zijn van die landen in de wereld waarover je pas na gaat denken wanneer je er mee te maken krijgt. De Filipijnen in Zuidoost-Azië is zo een land. Ik herinnerde me een aflevering van Planet food die ik laatst gezien had op Travel Channel. Zij bereidden Kip Adobo. Een veel gegeten gerecht op De Filipijnen, waar rijst het hoofdbestanddeel vormt van iedere maaltijd. Vooral de combinatie van de ingrediënten trok me aan én de enorme simpelheid waarmee het recept wordt gemaakt.
Dit en andere recepten en verhalen is ook te vinden op http://hetetenisklaar.com

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Kip, in stukken (of 12-16 stuks drumsticks en/of kippenvleugels)
125 ml sojasaus (geen japanse!)
125 ml witte wijnazijn
3-4 teentjes knoflook
2-3 laurierblaadjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 547,82 kcal
Koolhydraten 2,64 g
Eiwitten 86,63 g
Vetten 19,42 g

Voorbereiding

De kip wordt eerst gemarineerd. Doe daarvoor de kip in een pan en voeg de kleingesneden knoflook, laurierblad en sojasaus toe en vul de pan aan met water totdat de kip net onder de vloeistof staan. Laat dit gerust enkele uren staan.

Bereidingswijze

Voeg dan de azijn toe, zet de pan op het vuur en breng het geheel aan de kook. Laat dit minstens één uur koken met de deksel op de pan. Ongeveer 10 minuten voordat je wilt gaan eten haal je de deksel van de pan en laat je op behoorlijk hoog vuur de vloeistof inkoken tot minstens de helft.

Serveertip

Verdeel de kipstukken over vier borden en giet de saus eroverheen. Serveren met rijst.
Onder andere door het zuur worden de stukken kip supermals.
Ik heb het gerecht ook al een paar keer als tapas of als voorgerecht bereid. De saus is ook heerlijk met een stukje stokbrood.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

professoroud avatar
professoroud 25-09-2019

Ik vond het wel een uitdaging hoor om te marineren in water met knoflook en laurier maar ging 'm aan. Ik volgde dus keurig je recept en heb er lekker van gesmikkeld. Zeker voor de smalle beurs een aanrader.

baaijtje avatar
baaijtje 28-06-2017

Bij andere recepten die ik op het internet vind over Adobo, doe je de kip marineren in de de sojasaus en azijn en niet in alleen in water.

BeeJee78 avatar
BeeJee78 24-11-2012

Wat ik niet helemaal snap; je laat de kip enkele uren marineren in alleen water, knoflook en laurierblad. Waarom niet meteen de azijn en sojasaus erbij? dan trekken die smaken er ook goed in en wordt de kip al mals.

cuisinier63 avatar
cuisinier63 20-06-2012

Nee ik gebruik geen ketjap. Gewoon sojasaus, die kan inderdaad van Kikoman zijn. geen manis of asin.

ruth16 avatar
ruth16 19-06-2012

Klinkt lekker! De sojasaus, word er dan ketjap manis bedoeld, of wel een zoute sojasaus (bijv. ketjap asin, kikoman etc.)?

cuisinier63 avatar
cuisinier63 08-11-2010

Leuk om een reactie uit de Filipijnen te krijgen. Het kan inderdaad ook met varkensvlees. Zonnehitte is in Nederland wat moeilijker :-)

Paulgm avatar
Paulgm 06-11-2010

Je kunt dit ook maken met stukjes varkensvlees. Als laatste moet je de azijn toevoegen zonder dat door te roeren. Wij eten dit bijna eens per week en koken dat met behulp van de zonnehitte. Dat gaat langzaam, maar is veel smakelijker dan met gas of electrisch. Paulgm, Filippijnen

pwiggers avatar
pwiggers 04-11-2010

Ik neem dit recept mee en ga dit zeker eens uitproberen. Bedankt voor het recept. Petra

cuisinier63 avatar
cuisinier63 03-11-2010

Alleen een beetje peper misschien en je kan er ook wat HELE peperkorrels bij meekoken. Meer zou ik niet doen.

SchattigBoutje avatar
SchattigBoutje 03-11-2010

ik wil dit graag eens uitproberen maar vraag me af: hoeven er geen kruiden bij?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten