1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Parelhoenmousse met appelstroopgelei

Parelhoenmousse met appelstroopgelei

  • Frans, Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 31-10-2010

Ingrediënten 4 personen


2 el olijfolie extra vierge
200 gr parelhoenfilet, in stukjes
1 grote teen knoflook
2-3 el gevogeltefond
sap van 1 sinaasappel
1 tl gedroogde tijm
zout, versgemalen zwarte peper
1 blaadje witte gelatine
4 el appelstroop
2 el medium sherry
1 el geraspte mierikswortel
1 1/4 dl slagroom
4 takjes tijm



Heel aparte, romige mousse met een zoetje, zelfs kinderen vinden dit lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

(Minimaal 3 uur van te voren)
Verwarm in een pan met dikke bodem de olijfolie en bak hierin parelhoen en fijngesneden knoflook ca. 3 min. Voeg de fond, 2 el sinaasappelsap en de tijm toe en bestrooi met zout en peper. Smoor het parelhoen afgedekt in 8-10 min. heel zachtjes gaar, roer alles af en toe door. Laat afkoelen. Week intussen de gelatine ca. 5 min. in koud water. Verwarm in een steelpan de appelstroop, de sherry en de rest van het sinaasappelsap en roer dit tot een gladde saus.Knijp het blaadje gelatine uit en los het van het vuur af al roerend op in het appelstroopmengsel. Laat dit afkoelen tot een dikke siroop. Zeef het parelhoenmengsel en pureer het met de staafmixer tot een dikke puree. Meng de mierikswortel erdoor. Klop in een kom de slagroom stijf en spatel het parelhoenmengsel er luchtig door. Breng de mousse op smaak met zout en peper en schep de mousse voorzichtig in 4 glazen. Strijk de bovenkant glad en schep de appelstroopgelei erop. Laat de mousse in de koelkast in ca. 3 uur opstijven.

Bereidingswijze

Knip de takjes tijm doormidden en steek ze rechtop in de gelei. Zet de 4 glazen op 4 bordjes en serveer met lekker brood

Bron

Tip (2004) 13 p. 18



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van christel19


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van christel19
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top