1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Fusion keuken
  5. Kip paniki met banaan en kokosrijst

Kip paniki met banaan en kokosrijst

Door: marjaerich

  • Fusion, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-10-2010

Ingrediënten 4 personen


300 g witte rijst (zak 1 kg)
1 pakje kokosmelk (200 ml)
1 schaal kipfilet in blokjes (ca. 375 g)
3 el (zonnebloem)olie
2 uien, in partjes
1 spitskool, grof gesneden
1 pot boemboe ajam paniki (295 g)
2 bananen, in plakjes..


Verder heb je nodig


Wok
Pan

Kip paniki met banaan en kokosrijst
Kip paniki met banaan en kokosrijst
Kip paniki met banaan en kokosrijst
Kip paniki met banaan en kokosrijst

Kip met groenten en fruit. Geef er nog een kroepoekje en sambal bij. Heerlijk

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Strooi de rijst in een pan. Voeg de kokosmelk en 400 ml water toe en roer goed. Breng aan de kook. Roer de rijst om, leg een deksel op de pan en laat de rijst, zonder roeren, op laag vuur in ca. 10 min. het vocht opnemen. Zet het vuur af en laat nog 15 min. nagaren. Roer los met een vork.

Bereidingswijze

Dep ondertussen de kip droog met keukenpapier. Verhit de olie in een wok en roerbak de kip in ca. 6 min. goudbruin. Voeg de ui en de spitskool toe en roerbak nog 3 min. Schenk de boemboe erbij en breng al roerend aan de kook. Dek af en stoof op laag vuur ca. 20 min. Breng op smaak met peper en zout.

Serveertip

Serveer de kip paniki met de plakjes banaan en de kokosrijst.
kroepoek sambal roetjak

Bron

Ah



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjaerich
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top