1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Mini-tarte tatins van ananas

Mini-tarte tatins van ananas

  • Internationaal, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-10-2010

Ingrediënten 8 personen


2 el boter en iets voor het invetten
50 gr suiker
500 gr verse ananas
8 plakjes diepvries bladerdeeg


Verder heb je nodig


8 aluminium bakvormpjes van 9 cm doorsnede


Variant op de beroemde franse omgekeerde appeltaart, door het gebruik van ananas heeft het een exotisch tintje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bladerdeeg laten ontdooien
ananas schillen en in blokjes van 1 cm snijden
Boter in koekenpan verhitten, voeg de suiker toe en bak tot de boter begint te karamelliseren. Voeg de ananasblokjes toe en bak 2-3 min. op hoog vuur tot de blokjes goudbruin zijn. Vet 8 aluminium bakvormpjes in met een beetje boter en vul de vormpjes met een bodem van gebakken ananas.
Verwarm de oven voor op 200 graden

Bereidingswijze

Steek uit de plakjes bladerdeeg 8 rondjes van 10 cm doorsnede. Prik met een vork gaatjes in het deeg en druk de plakjes over de ananas heen in de vormpjes. Druk de zijkanten goed rond het fruit naar beneden. Bak de taartjes ca. 20 min in de oven. Stort de taartjes met de deegkant naar beneden op de borden.

Serveertip

Lekker met ijs en/of vanillesaus of creme fraiche

Bron

Delicious Kerst 2009 p. 30



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van christel19


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van christel19
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top