1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. De allerlekkerste Babi pangang

De allerlekkerste Babi pangang

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-10-2010

Ingrediënten 4 personen


1 kilo hamlappen,
2 kleine blikjes tomatenpuree,
2 eetlepels ketchup,
3 eetlepels ketjap [marinade],
2 eetlepels ketjap [saus],
2a3 theelepels sambal,
1/2 liter water,
1 pot atjar tjampoer,
1 kopje suiker,
maizena,
3 teentjes knoflook,
1 knijpje chilipasta [tube silvo], of een eetlepel sambal,
1 theelepel gemberpoeder,
zout


Add to JUMBO shopping list

Verder heb je nodig


Braadpan


De allerlekkerste Babi pangang
De allerlekkerste Babi pangang
De allerlekkerste Babi pangang
De allerlekkerste Babi pangang

Deze babi pangang is in een handomdraai gemaakt met de kruiden die vrijwel altijd in je keuken te vinden zijn.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Braad het vlees kort voor op hoog vuur, doe dan de tomatenpuree, ketchup, de rest van de ketjap, sambal, water, potje atjar tjampoer [incl. sap], en de suiker bij het vlees. Heerlijk laten sudderen tot het vlees gaar is. Op het laatst aangemaakte maizena toevoegen om de saus dikker te maken, zout naar smaak toevoegen. Super makkelijk en altijd een succes!!

Serveertip

Heerlijk met rijst. stukjes ananas en kroepoek.

Bron

Karin, mijn C1000 kassiëre



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marijanrunhart


Reacties (43)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marijanrunhart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top