De allerlekkerste Babi pangang

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-10-2010
  • De allerlekkerste Babi pangang

    De allerlekkerste Babi pangang

    De allerlekkerste Babi pangang

  • De allerlekkerste Babi pangang

    De allerlekkerste Babi pangang

    De allerlekkerste Babi pangang

  • De allerlekkerste Babi pangang

    De allerlekkerste Babi pangang

    De allerlekkerste Babi pangang

Deze babi pangang is in een handomdraai gemaakt met de kruiden die vrijwel altijd in je keuken te vinden zijn.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo hamlappen,
2 kleine blikjes tomatenpuree,
2 eetlepels ketchup,
3 eetlepels ketjap ,
2 eetlepels ketjap ,
2a3 theelepels sambal,
1/2 liter water,
1 pot atjar tjampoer,
1 kopje suiker,
maizena,
3 teentjes knoflook,
1 knijpje chilipasta , of een eetlepel sambal,
1 theelepel gemberpoeder,
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan

Bereidingswijze

Braad het vlees kort voor op hoog vuur, doe dan de tomatenpuree, ketchup, de rest van de ketjap, sambal, water, potje atjar tjampoer , en de suiker bij het vlees. Heerlijk laten sudderen tot het vlees gaar is. Op het laatst aangemaakte maizena toevoegen om de saus dikker te maken, zout naar smaak toevoegen. Super makkelijk en altijd een succes!!

Bron

Karin, mijn C1000 kassiëre

Serveertip

Heerlijk met rijst. stukjes ananas en kroepoek.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

shpyro avatar
shpyro 22-01-2021

Ga dit recept nu voor de 5e keer maken, blijf er vraag naar krijgen 😃

Dutchmountains avatar
Dutchmountains 26-10-2020

Nav de vele positieve reacties dit recept eens geprobeerd, maar ik vond het een flinke tegenvaller. Het lijkt in niets op babi pangang van de Chinees maar meer op een stoofpotje. Nu hoeft dat op zich niet erg te zijn maar het smaakte ook niet lekker. De grootste misser zit hem m.i. in het toevoegen van de atjar bij het vlees. Ten eerste zie je er na een kwartier niets meer van terug maar belangrijker, het verpest de smaak waardoor de saus die juist zoet had moeten zijn een wat zurig prutje wordt. Zonder atjar toevoegen had het wellicht nog aardig geweest. NB: die 2e foto krijg je *niet* wanneer je *dit* recept volgt NB: een pot atjar? Je hebt potjes van 300-600 ml!

marijanrunhart avatar
marijanrunhart 13-11-2018

Hoi tommy_1 de drie lepels ketjap waar tussen haakjes marinade achter staat en de gember, je kunt ook de sambal mee marineren. Groetjes Marijan

tommy_1 avatar
tommy_1 13-11-2018

Ik wil graag weten welke ingrediënten er gebruikt moeten worden voor de marinade. Dat staat er jammer genoeg niet bij. Of is het de rest op het lijstje wat niet in de saus gaar

roseboomh avatar
roseboomh 23-06-2018

Welke ingrediënten gebruik je om het vlees te marineren dit staat voor mij niet helemaal duidelijk in het recept.

marijanrunhart avatar
marijanrunhart 21-03-2018

Jos_van_Leeuwen085 dat zijn de twee eetlepels ketjap (saus) die andere 3 waren voor de marinade 😉

Jos_van_Leeuwen085 avatar
Jos_van_Leeuwen085 21-03-2018

Ben het nu aan het uitproberen. Maar wat wordt bedoeld met de rest van de soja saus toevoegen. Wanneer het eerste deel. Kom er niet uit (sorry, met veel meer recepten die onduidelijk zijn). Als ik iets gemist heb bij voorbaat mijn excuses.

marijanrunhart avatar
marijanrunhart 01-02-2018

Hoi gerja60, wat fijn dat het hesmaakt heeft! Ik maak altijd een flinke pan, de volgende dag is hij namelijk nog lekkerder... ook doe ik er soms een blikje ananas met wat sap door. Groetjes Marijan

gerja60 avatar
gerja60 01-02-2018

afgelopen week bij familie gegeten en meteen recept gevraagd, super, daar kan de Chinees nog wat van leren, nog nooit zo lekkere babi pangang gegeten, wel met gefrituurd vlees, top, staat nu ook op mijn lijstje.

marijanrunhart avatar
marijanrunhart 21-06-2017

Hoi poebeerr. Leuk dat je dit gaat proberen, wij vinden hem nog steeds erg lekker en ik pas de hoeveelheid kruiden aan, bij kinderen hou ik deze hoeveelheid aan, maar zelf vinden we hem iets pittiger lekker dus eietsje meer sambal. En ben benieuwd hoe je het vind, helemaal met gefrituurd vlees, ik hoor het graag, succes!! Groetjes Marijan

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten