Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. De allerlekkerste Babi pangang

De allerlekkerste Babi pangang

Door: marijanrunhart

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-10-2010

Ingrediënten 4 personen


1 kilo hamlappen,
2 kleine blikjes tomatenpuree,
2 eetlepels ketchup,
3 eetlepels ketjap [marinade],
2 eetlepels ketjap [saus],
2a3 theelepels sambal,
1/2 liter water,
1 pot atjar tjampoer,
1 kopje suiker,
maizena,
3 teentjes knoflook,
1 knijpje chilipasta [tube silvo], of een eetlepel sambal,
1 theelepel gemberpoeder,
zout


Verder heb je nodig


Braadpan


Deze babi pangang is in een handomdraai gemaakt met de kruiden die vrijwel altijd in je keuken te vinden zijn.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Braad het vlees kort voor op hoog vuur, doe dan de tomatenpuree, ketchup, de rest van de ketjap, sambal, water, potje atjar tjampoer [incl. sap], en de suiker bij het vlees. Heerlijk laten sudderen tot het vlees gaar is. Op het laatst aangemaakte maizena toevoegen om de saus dikker te maken, zout naar smaak toevoegen. Super makkelijk en altijd een succes!!

Tags,

Serveertip

Heerlijk met rijst. stukjes ananas en kroepoek.

Bron

Karin, mijn C1000 kassiëre



Deel dit recept

Reacties (43)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marijanrunhart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top