1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Heldere kruidenbouillon met bladerdeeg

Heldere kruidenbouillon met bladerdeeg

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-10-2010

Ingrediënten


- 1 ui
- 1 courgette
- 1 winterpeen
- 90 gram peterselie
- 45 gram tijm
- 20 gram rozemarijn
- 4 bladen laurier
- 1 eetlepel peperkorrels
- snufje (zee)zout naar smaak
- 1 liter water
- 1 venkel
- 1 rode paprika
- bieslook naar smaak
- 200 gram tuinerwten
- 4 plakken bladerdeeg
- 1 eetlepel olijfolie



Heldere kruidenbouillon met bladerdeeg
Heldere kruidenbouillon met bladerdeeg
Heldere kruidenbouillon met bladerdeeg
Heldere kruidenbouillon met bladerdeeg

Dit recept komt uit het kookboek Lekker en gezond koken met Mathijs van Mathijs Vrieze . Voor slechts € 18,95 kun je hem bestellen in de webshop op www.mathijsvrieze.nl.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Een goede kruidenbouillon is niet moeilijk en o zo lekker. Maak de groenten schoon. Zweet in de olie de grof gesneden ui, winterpeen, de twee buitenste schelpen van de venkel en veel verse tijm en rozemarijn. Gebruik van de peterselie alleen de stelen, de blaadjes geven te veel kleur af. Voeg de laurierbladeren en het water toe en breng de bouillon in spé langzaam aan de kook. Laat de bouillon een half uur trekken. Zeef de bouillon vervolgens in een andere pan en maak het geheel op smaak. Laat de in blokjes gesneden courgette, paprika, venkel en de tuinerwten even kort in de bouillon garen tot ze beetgaar zijn.

Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd deze rond uit. Voor de juiste maat zet je de soepkop ondersteboven op het deeg. Snijd het deeg 1 á 2 centimeter groter dan de kop. Vul de soepkoppen met de geblancheerde groente en veel vers gesneden bieslook, tijm en rozemarijn. Voeg de bouillon toe. Smeer de bladerdeeg rondjes in met water en plak deze over de rijk gevulde koppen heen. Zorg dat de randen goed zijn dichtgeplakt. Let op, eenmaal dichtgeplakt kan je niets meer aan de soep doen. Smeer de bovenkant van het bladerdeeg in met een beetje olie en bestrooi de koppen met blaadjes tijm en grof (zee) zout. Afbakken in een oven van 180 graden.

Kijk gerust door het raampje van de oven. Na ongeveer 10 minuten zul je zien dat het bladerdeeghoedje bol gaat staan. Als het bladerdeeg goudbruin is kun je de soep direct serveren. Haal aan tafel het deksel er vanaf en je zult je verbazen over de complexe geur.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mathijs_vrieze


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mathijs_vrieze
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top