1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Biefstuk
  6. Gewokte biefstuk teriyaki honing

Gewokte biefstuk teriyaki honing

Door: Alie87

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-10-2010

Ingrediënten 4 personen


200 - 300 gram biefstuk - 1 ui
1 teentje knoflook - 2 - 3 eetlepels ketjap manis - zwarte of witte peper -
rijst - 1 paprika - 1 prei - 2 rode uien - 2 wortels - conimex teriyaki honing woksaus - wokolie - seroendeng (optioneel)


Verder heb je nodig


Wokpan, kookpan

Gewokte biefstuk teriyaki honing
Gewokte biefstuk teriyaki honing

Biefstukreepjes in een woksaus teriyaki honing

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de biefstuk in reepjes of blokjes en marineer deze met de ketjap manis. versnipper het uitje en pers het teentje knoflook (of op hele kleine blokjes snijden)strooi er wat peper overheen en meng dit alles door elkaar met de biefstuk.

Zet de rijst op en bereid deze zoals aangegeven staat op het pak.

Snijd de paprika, prei, rode uien en wortels op kleine stukjes.
Gooi de groeten in de wokpan met een beetje wokolie en wok deze 10 min. zodat de groenten gesmoord zijn en zacht zijn. Let vooral op de wortel, deze heeft meer tijd nodig.

Als de groenten zacht zijn, gooi dan de biefstuk die de marinade nu tot zich heeft kunnen nemen bij de groenten en wok deze 5 minuten mee.

Gooi 3/4 van het flesje woksaus bij het mengsel en laat dit nog even op laag vuur 2 - 3 minuten meegaren.

Rijst apart serveren

Serveertip

Bij het serveren van de borden een theelepel seroendeng over de rijst

EN EET SMAKELIJK!!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Alie87
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top