Italiaanse ovenschotel
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Een heerlijke ovenschotel met gehakt, groente en mozzarella.
Smaakt de volgende dag nog lekkerder!
Ingrediënten 4 recipe.people
Voor de puree:• 1 kg gekookte aardappelen
• Melk, zoveel als nodig is
• 80 gram boter
• Nootmuskaat naar smaak
Voor de vulling:
• 300 gram rundergehakt
• 1 ui, gesnipperd
• 2 wortels, in rondjes
• 1 stengel bleekselderij, in reepjes
• Peper en zout naar smaak
• 1 rode paprika, paprika schillen, in blokjes snijden en blokjes even in een kom met water en zout doen
• 50 gram groene olijven, in plakjes gesneden
• Olijfolie
• Geraspte Parmezaanse kaas
• 1 bol Mozzarella, in stukjes
• 100 gram broodkruim / paneermeel
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 886,58 kcal |
Koolhydraten | 71,80 g |
Eiwitten | 38,41 g |
Vetten | 46,88 g |
Bereidingswijze
Maak de puree door de geschilde aardappelen met zout te koken. Zodra de aardappelen gekookt zijn, afgieten en door de aardappelpers halen.
In een pan melk warm laten worden en voeg beetje bij beetje de melk bij de aardappelen, voeg boter en nootmuskaat toe.
De puree moet niet de zacht worden.
Fruit in olijfolie de ui, bleekselderij, wortels en de paprika. Voeg wat zout toe zodat de groente sneller gekookt is.
Als de groente beginnen te kleuren het gehakt toevoegen, goed door het groentemengsel roeren en bak het gehakt tot het gaar is. Breng op smaak met peper.
Vet een ovenschaal in met olijfolie (of wat bakpapier voor een slanke versie) en leg een dun laagje aardappelpuree op de bodem.
Bestrooi de aardappelpuree met Parmezaanse kaas. Doe het gehaktmengsel op de aardappelpuree, spreid dit goed uit over de puree. Voeg de mozzarella en de olijven toe.
Bedek met de overgebleven puree. Bestrooi met broodkruim en Parmezaanse kaas.
Zet in een oven op 180°C voor ongeveer 40 minuten totdat de ovenschotel een goudbruin korstje heeft gekregen.