Gegratineerde andijviestamppot met kastanjechampignons

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-10-2010
  • Gegratineerde andijviestamppot met kastanjechampignons

    Gegratineerde andijviestamppot met kastanjechampignons

    Gegratineerde andijviestamppot met kastanjechampignons

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 struik andijvie of voorgesneden (ca. 500 g)
1 bakje kastanjechampignons (250 g)
1 ui
2 eetlepels boter
1 pak puree voor stamppot (2 zakjes) of 1 kg kruimige aardappels
2 zakjes gemalen kaas (welke je zelf lekker vindt) a 100 g)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal inhoud ca. 2 1/2 liter, ingevet..

Bereidingswijze

Andijvie schoonmaken en in reepjes snijden. Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Ui pellen en snipperen. Grill voorverwarmen. In koekenpan spekjes uitbakken, ui en champignons +/ 7 min. bakken. Intussen puree maken volgens gebruiksaanwijzing. U kunt kiezen voor puree uit een pakje maar vers maken is natuurlijk wel lekkerder (zie bij mijn recepten voor basispuree) Puree mengen met andijvie en helft van kaas en overscheppen in ingevette ovenschaal. Champignons pittig op smaak brengen met zout en peper (of naar eigen smaakt) Champignons over stamppot verdelen en bestrooien met rest van kaas. Schotel onder grill in 5 min. gratineren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten