Rode rijst van de Camargue met cranberries en walnoten

  • Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-10-2010
  • Rode rijst van de Camargue met cranberries en walnoten

    Rode rijst van de Camargue met cranberries en walnoten

    Rode rijst van de Camargue met cranberries en walnoten

Dit bijgerecht kan zowel warm als koud als salade geserveerd worden. Heerlijk bij BBQ zalm.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kopjes rode rijst
3 kopjes groenten- of kipbouillon
1 kop walnoten in stukjes gehakt of pijnboompitten
1 kop gedroogde cranberries
2 a 3 teentjes knoflook, fijn gehakt
1/2 kop gebakken uitjes (conimex)
1/4 kop japanse sojasaus
Extra Virgin olijfolie
Versgemalen zwarte peper
1/2 kop peterselie of korianderblaadjes, gehakt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Rijstkoker
Wok

Voorbereiding

Doe rijst en bouillon in rijstkoker en kook totdat rijst gaar is. Indien geen rijstkoker volg instructies op verpakking.
Zet even opzij.

Bereidingswijze

In de wok, verhit wat olijfolie en fruit hierin zachtjes de fijngehakte knoflook, walnootstukjes of pijnboompitten en cranberries.
Doe de gekookte rijst erbij en verwarm dit totdat de rijst heet is. Doe er beetje bij beetje de sojasaus naar smaak bij en nog een beetje olijfolie. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en gebakken uitjes. Mix alles goed.

Bron

Aangepast recept van de verpakking van de rijst

Serveertip

Strooi voor het opdienen de gehakte peterselie of korianderblaadjes over.

Heel lekker bij gegrilde kip, gebakken eend of zalm

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 21-09-2012

Heel leuk (en lekker!) recept. Ga eens kijken waar ik rode rijst kan kopen. Anders de e.v. keer als we in Frankrijk zijn. Bedankt! Groetjes Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten