1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Roquefort & peer pralines

Roquefort & peer pralines

Door: iggy1

  • Frans, Borrelhapje
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 25-10-2010

Ingrediënten


* 150 g Roquefort,
* 100 g Ricotta,
* 1 kleine rijpe peer,
* 1 eetl versgeperst citroensap,
* 2 eetl broodkruim van versgeroosterd brood,
* ca. 100 g gepelde walnoten,
* eventueel wat blaadjes radicchio voor het opdienen.


Verder heb je nodig


Kom - plasticfolie - koekenpan - groot scherp mes of keukenmachine - prikkertjes.

Roquefort & peer pralines
Roquefort & peer pralines

Lekker knapperig van buiten,smeltende kern van binnen.Hou er rekening mee dat het peer-roquefortmengsel ca. 8 uur in de koelkast op moet stijven.Recept is voor ca.25 stuks.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak het Roquefort-peermengsel ruimschoots vantevoren,het moet 8 uur opstijven in de koelkast.

Bereidingswijze

Doe de Ricotta in de kom en verkruimel er de Roquefort boven,meng goed door elkaar.
Schil de peer,snij het klokhuis eruit en snij in piepkleine blokjes,bedruppel met het citroensap en doe ze samen met het broodkruim bij de kazen in de kom.
Meng alles zeer grondig,dek af met plasticfolie en zet de kom ca.8 uur in de koelkast.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
Hak ze met een scherp groot mes of in de keukenmachine fijn.
Draai uit het goed gekoelde kaas-peermengsel balletjes en rol deze door de gehakte walnoten.
Serveer de Roquefort & peer pralines desgewenst op blaadjes radicchio en steek in iedere praline een prikkertje.

Serveertip

Lekker bij een glaasje port.

Bron

Aangepast recept.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van iggy1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top