Pittige tomaten- groentensoep (maaltijdsoep)

  • Vegetarisch, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-10-2010
  • Pittige tomaten- groentensoep (maaltijdsoep)

    Pittige tomaten- groentensoep (maaltijdsoep)

    Pittige tomaten- groentensoep (maaltijdsoep)

  • Pittige tomaten- groentensoep (maaltijdsoep)

    Pittige tomaten- groentensoep (maaltijdsoep)

    Pittige tomaten- groentensoep (maaltijdsoep)

  • Pittige tomaten- groentensoep (maaltijdsoep)

    Pittige tomaten- groentensoep (maaltijdsoep)

    Pittige tomaten- groentensoep (maaltijdsoep)

  • Pittige tomaten- groentensoep (maaltijdsoep)

    Pittige tomaten- groentensoep (maaltijdsoep)

    Pittige tomaten- groentensoep (maaltijdsoep)

  • Pittige tomaten- groentensoep (maaltijdsoep)

    Pittige tomaten- groentensoep (maaltijdsoep)

    Pittige tomaten- groentensoep (maaltijdsoep)

Ik heb wat geëxperimenteerd met ingrediënten. Ik wilde een soep "die stond in de maag"- en die heerlijk is voor een gure Herfst en of Winterdag.
Een soep die je warm maakt en een soep voor een "luie" zaterdag en/of andere makkelijke dag. Als je de soep bvb op vrijdag maakt smaakt hij op zaterdag nog lekkerder! Er zit geen vlees in deze soep.

Maar hou je van balletjes en/of soepvlees? Voeg ze toe!

Ik heb voor de 1e keer deze soep zonder vlees gemaakt ( vegetariër kwam eten) en ik miste het niet, het is een heerlijke soep!

Sinds ik dit recept geplaatst heb ik het al vele keren gemaakt met of zonder vlees/balletjes.

Ik kan/wil geen kleine pan soep maken voor 2 personen. De rest gaat dus in de vriezer! Heerlijk voor een luie dag!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kilo tomaten
5 aardappels
5 uien
1 winterpeen
2 stengels bleekselderij
5 tenen knoflook + 1 extra voor het brood.
Gedroogde Tijm, basilicum, marjolein, (van alles ± ½ tl)
+ 1 laurierblad.
± 50 gr Roomboter
1 el tomaten bruschetta (optioneel, ik had een potje in de koelkast), OF gebruik pittige paprikapoeder naar smaak.
1 liter groentebouillon, zelfgemaakt (of van blokje)
4 el tomatenketchup
2 kleine blikjes (of 1 grote) tomatenpuree
150 gr doperwten (diepvries of blikje)
1 flinke prei
1 klein blik witte bonen in tomatensaus.
200 g macaroni
1 tl suiker
Grana Padano- (of andere pittige kaas) - geraspt
Worcestershiresauce (flink scheutje)
Chilisaus (flinke scheut)
Of Of gebruik mijn chilijam.
Chilli-jam-pittige-jam-bij-vlees-barbecue-en-nog-veel-meer
Peper en zout naar smaak.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 440,35 kcal
Koolhydraten 68,77 g
Eiwitten 13,54 g
Vetten 9,67 g
Benodigdheden
Blender of /keukenmachine/ (Of staafmixer). Rasp. Grote pan. + Koekenpan of grillpan. Vergiet. Een zakje of thee-ei om laurierblad in te doen (scheelt `vissen` naar het blad als soep klaar is)

Bereidingswijze

Voorbereiding
1. Ontvel de tomaten (kruisje in bovenkant, 1 minuut in heet water, afspoelen en pellen).
2. Aardappelen schillen en in niet te grote stukken snijden.
3. Uien pellen en in stukken snijden, bleekselderij wassen en in stukken snijden van ongeveer 1 tot 2 centimeter. 4. Knoflook pellen en in plakjes/stukjes snijden en winterpeen in kleine stukjes snijden.
5. Doe de boter in een grote pan en laat smelten, voeg bovenstaande groenten toe en roer ze goed door elkaar. 10 minuten.
6. Neem een zakje (ik heb zakjes voor losse thee OF neem anders een thee-ei.) Doe het laurierblad erin, sluit zakje of thee-ei en hang het in de pan. Voeg de bouillon + tomatenketchup, tomatenpuree + de suiker toe.
7. Voeg de Tomaten -bruschetta toe (is niet noodzakelijk ik had het toevallig in huis) Laat alles 15-20 minuten smoren en roer af en toe.
8. Laat de massa wat afkoelen en giet het in de blender/keukenmachine Of Zet de staafmixer erin zodat het een gladde massa wordt.
9. Doe de gladde massa terug in de pan.
10. Kook intussen de macaroni beetgaar en giet ze af.
11. Smoor de prei in wat roomboter of olijfolie.
12. Voeg bij de soep de gesmoorde prei, witte bonen in tomatensaus, doperwten.
13. Laat nog even op een zacht vuurtje zon 10-15 minuten staan.
14. Maak op smaak met Worcestershire saus en chilipoeder naar smaak en proef! Voeg dan eventueel nog kruiden/peper zout enz. naar je smaak toe.
15. Rasp de kaas, Snij een stokbrood, smeer de sneetjes in met een doorgesneden knoflook leg ze in een
grillpan of koekenpan tot ze een beetje bruin zijn.

Serveertip

Serveer de soep in een kom, strooi de geraspte kaas over of geef de kaas apart. Leg de gegrilde sneetjes stokbrood ernaast.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Cecileg avatar
Cecileg 25-11-2014

Heerlijke soep! Daar hou ik wel van. Vlees mis ik helemaal niet. Voor herhaling vatbaar. Lieve groet Cecile

alidada avatar
alidada 17-11-2014

Hoi Kaat. Hier staan de voorbereidingen. Als het niet lukt om dit helemaal in deze reactie te zetten zal ik het naar je pagina proberen te sturen. Voorbereiding Ontvel de tomaten (kruisje in bovenkant, 1 minuut in heet water, afspoelen en pellen). Aardappelen schillen en in niet te grote stukken snijden. Uien pellen en in stukken snijden, Bleekselderij wassen en in stukken snijden van ongeveer 1 tot 2 centimeter Knoflook pellen en in plakjes/stukjes snijden. Winterpeen in kleine stukjes snijden. Doe de boter in een grote pan en laat smelten. Voeg bovenstaande groenten toe en roer ze goed door elkaar. ± 10 minuten. Neem een zakje (ik heb zakjes voor losse thee)neem anders een thee-ei. Doe het laurierblad erin, sluit zakje of thee-ei en hang het in de pan. Voeg de bouillon + tomatenketchup, tomatenpuree + de suiker toe. Voeg de Tomaten -bruschetta toe (is niet noodzakelijk ik had het toevallig in huis) Laat het ± 15-20 minuten smoren en roer af en toe. Laat de massa wat afkoelen en doe dan door de blender/keukenmachineOf Zet de staafmixer erin zodat het een gladde massa wordt.

Kaat1706 avatar
Kaat1706 16-11-2014

Hoi Alidada, ik wil graag je soep maken maar mis idd de voorbereidingen. Zou je mij die kunnen mailen. Heb alle ingredienten voor deze op het oog heerlijke soep in huis, kan wel wat verzinnen, maar recept is makkelijker. Dank je wel!

alidada avatar
alidada 17-10-2014

De voorbereiding bij dit recept ontbreekt plotseling nadat ik iets wilde veranderen. Ik heb het opgezocht DUS wil je de soep maken en is het probleem nog niet opgelost door de techniek stuur mij dan een berichtje. Ik stuur dan het ontbrekende gedeelte naar je toe. Ik zal nu gelijk een bericht naar de techniek sturen.

eveliene_b avatar
eveliene_b 03-03-2014

Hoi Ook ik neem je soep mee ziet er erg lekker uit. ik doe er alleen vegetarische worcestersaus in aangezien in de normale ansjovis zit

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 10-02-2013

Louise, ik heb vandaag deze soep gemaakt en het was hééééélijk. Ik heb een hele grote pan gemaakt en nu kunnen we er nog vaker van smullen. Bedankt voor het recept het is een toppertje!! Groetjes Wilmie _O_

marie-france avatar
marie-france 03-12-2012

dit lijkt me ook een recept om in de slowcooker te maken. Ziet er heerlijk uit. Ik laat je weten hoe het ging. Groetjes, Marijke

alidada avatar
alidada 23-11-2012

Leuke reactie Alex, dank je wel! Ik heb de link naar mijn Chillijam nu bij het recept gezet. Groetjes, Louise

Fressnapf avatar
Fressnapf 23-11-2012

Louise vandaag gemaakt voor het hele weekend. Mijn vinger er in gestoken, één conclusie HEERLIJK ! Het lijkt op een super XXL gevulde Minestrone (mede door de macaroni). Ik heb er géén chilisaus van de toko ingedaan MAAR.... je eigen chilijam en wel 3 el ! HEERLIJK ! Ook lekker pittig, beter dan saus uit een fles. Deze heerlijke maaltijdsoep mag blijven. Hij staat nu terug te koelen, morgen en zondag eten we hem helemaal op en zal er een foto naastzetten. Heb ook gelijk de sterren even opgewaardeerd met *****. Nu zijn de verhoudingen beter lijkt me, klotesysteem. Mail krijg je zo, grt. Alex.

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 23-11-2012

Louise, gisteren heb ik deze soep gemaakt. Richard en ik hebben ervan gesmuld, wij zijn blij dat we nog wat porties soep over hebben die we in de diepvriezer hebben gezet voor een andere keer als er weinig tijd is om te koken. Groetjes, Margrit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten