Halloween muffins
- 30-60 min.
Dit recept is ook heel makkelijk door kinderen te maken. Leuk klusje op een regenachtige dag in de herfstvakantie misschien.
Ingrediënten
350 gram zelfrijzend bakmeel 80 gram wajang plantenmargarine 70 gram witte basterdsuiker 2 tl bakpoeder 3,5 dl melk mespunt zout 2 eierenBenodigdheden
2 siliconenvormen van 6 stuks model pompoentjes van de Xenos
Voorbereiding
Vet de muffins licht in, smelt de boter en klop de eieren los
Verwarm de oven voor op 200 graden
Bereidingswijze
Meng in een schaal het meel, zout, basterdsuiker en het bakpoeder. Maak een kuiltje en voeg eieren en melk toe. Roer dit alles goed door elkaar. Deeg voor muffins mag best een beetje klonterig zijn. Roer nu de boter door je beslag.
Verdeel je beslag over de vormpjes en bak de muffins in 30 minuten ( eventueel 5 minuten langer, afhankelijk van je oven) goudbruin.
Serveertip
Deze licht zoete muffins serveer je bij voorkeur met room en aardbeienjam.