1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. mousse van wortel

mousse van wortel

Door: gmverwoerd

  • Vegetarisch, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-10-2010

Ingrediënten 6 personen


600 gr wortelen, 100 gram edammerkaas, 1 kleine courgette, 25 cl koffieroom, 2 eieren, boter om in te vetten, peper, zout, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel verse gember (potje)


Verder heb je nodig


Staafmixer, braadslee voor au bain marie, cakevorm of een persoonsvormpjes

mousse van wortel
mousse van wortel

Lijkt ingewikkeld maar is eenvoudig. Als hoofdgerecht of als voorgerecht bij een feestelijke gelegenheid. Voor mij elke dag!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 gr. Braadslee vullen met kokend water.Wortels raspen en in plakjes snijden in 20 min. gaarkoken, afgieten en iets laten af koelen. De courgettes in plakjes snijden en 2 minuten koken, afgieten. De kaas raspen. 1/3 hiervan achterhouden om te garneren.

Bereidingswijze

De eieren, 2/3 geraspte kaas en de room samen met gekookte wortels met de staafmixer pureren tot een gladde massa. Op smaak brengen met de kruiden.
Een vorm invetten, kan een cakevorm zijn, of eenpersoons souffleepotjes. De wanden dakpansgewijs bekleden met courgette, puree erin gieten. Kleine vormpjes 30 min in de oven een grote vorm zeker 45 min. Voelen of het droog is. Omkeren. Garneren met de rest van de geraspte kaas.

Serveertip

Vooraf met een stokbroodje. Of als vegetarisch hoofdgerecht.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gmverwoerd
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top