Geschroeide tonijn met pakketjes van komkommer en wakame, ge

  • Japans,
  • 30-60 min.
  • Geschroeide tonijn met pakketjes van komkommer en wakame, ge

    Geschroeide tonijn met pakketjes van komkommer en wakame, ge

    Geschroeide tonijn met pakketjes van komkommer en wakame, ge

Zie recept

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
500 gr Tonijnfilet (geelvin, sashimi kwaliteit)
1 el Arachideolie
Peper & zout
2 el Honing
3 el Gemengd sesamzaad (wit, zwart, groen, gerookt)
1 st Limoen, geraspt

1 st Komkommer (in linten van 6 x 2 cm)
100 ml Sushi azijn
100 ml Water
10 gr Wasabi
20 ml Gembersiroop
100 gr Wakame (zeewiersalade te koop bij toko of AH)
12 st Linten rettich

50 ml Kikkoman sojasaus (flesje met groene dop is minder zout)
80 ml Water
50 ml Zoete sojasaus (Ketjap manis)
20 ml Gembersiroop
3 gr Agar-agar

frissee sla, limoencress, kleine paksoi en koriander of peterselie

100 gr Volle yoghurt
10 drup Sesamolie
20 drup Limoensap
Peper & zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Zie recept

Voorbereiding

1. Bereid eerst de gelei van Kikkoman: Meng de Kikkoman, gembersiroop, water en ketjap en breng aan de kook. Voeg voorzichtig (gebruik een garde) de agar-agar toe en laat even goed doorkoken.
2. Laat opstijven in een ingevet plat bakje en zet in de koelkast.
3. Arachide olie op een bord of schaaltje en hier de tonijn doorheen rollen of de olie met de vingers verdelen en bestrooien met peper en zout. Een koekenpan (of grillplaat) loeiheet laten worden en de tonijn aan alle kanten dichtschroeien.
4. Tonijn insmeren met honing, geraspte limoenschil en daarna door het gemengde sesamzaad halen. Afgedekt in de koelkast plaatsen.

Bereidingswijze

5. Voor de pakketjes van komkommer de 100 ml sushi azijn, 100 ml water, 10 gram wasabi en 20 ml gembersiroop aan de kook brengen. Hierin de lintjes komkommer en lange linten rettich leggen en laten afkoelen.
6. De wakame fijnhakken en in een zeef laten uitlekken.
7. Van de komkommerlinten en wakame strakke kleine pakketjes vouwen (3 st pp).
8. Voor de dressing de yoghurt mengen met limoensap, peper & zout, sesamolie in dit mengsel in een spuitflacon doen.

Bron

Mijn masterclass bij de Librije

Serveertip

Serveren
1. Snijd de tonijn in mooie plakken van 1 cm en leg deze op een plat bord.
2. Schik 2 lange linten zoetzure rettich er speels doorheen.
3. Snijd de gelei in kleine blokjes en leg deze er tussendoor.
4. Leg de pakketjes (3 pp) van komkommer en wakame er ook speels tussendoor.
5. Schik de slasoorten en kruiden er mooi tussen en maak af met mooie druppels yoghurtdressing en een aantal eetbare bloemetjes (viooltjes). Serveer direct.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Jaap_Boer avatar

Doorsturen

Home Recepten