Cirkels van Bladerdeeg met geitenkaas, ui en rauwe ham
- Borrelhapje
- 20-30 min.
- Geplaatst op 21-10-2010
Voorbereiding
Snijd de rode uien in dunne ringen. Verhit de boter en de olie in een koekenpan en bak de uien met de suiker en het zout goudbruin en gaar. Laat de uien afkoelen.
Bereidingswijze
Verwijder de plastic vellen tussen de bladerdeegplakjes en leg ze op elkaar. Rol ze uit tot een grote lap van 30 bij 20 centimeter. Verdeel de uien over de deeglap en bestrooi met de geitenkaas. leg de plakjes ham erop en rol het bladerdeeg stevig op. Verpak het deeg in plastic folie en leg het 15 minuten in de vriezer.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de deegrol in plakjes van 1 cm en leg ze op de bakplaat. Schuif in de oven en bak de deeghapjes in 25 minuten goudbruin en knapperig.
Bron
flair
Laatste reacties
Dit recept heb ik al een aantal keren gemaakt maar dan met een vulling van tomatenketchup met oregano en basilicum daar het bladerdeeg mee ingesmeerd. dan parmaham erover en geraspte oude kaas, en dan oprollen heerlijk aar deze combinatie ga ik ook zeker een keer maken. het is altijd een succes zo`n lekker hapje bij de borrel. Gr, Hanny
leuk recept!!!!! je hoort van me. groetjes frederique
Heel erg lekker. Krijg veel complimenten hier!! Bedankt!! Deze ga ik zeker nog vaker maken..
Mmmmmmm,lekker.Bedankt voor het recept.Groetjes,Lut.