Cirkels van Bladerdeeg met geitenkaas, ui en rauwe ham

  • Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-10-2010
  • Cirkels van Bladerdeeg met geitenkaas, ui en rauwe ham

    Cirkels van Bladerdeeg met geitenkaas, ui en rauwe ham

    Cirkels van Bladerdeeg met geitenkaas, ui en rauwe ham

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 rode uien, geschild
25 gr boter
3 el olijfolie
2 el suiker
tl zout
2 Crottin-kaasjes (kleine harde geitenkaasjes)
5 plakjes bladerdeeg
100 gr rauwe ham
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de rode uien in dunne ringen. Verhit de boter en de olie in een koekenpan en bak de uien met de suiker en het zout goudbruin en gaar. Laat de uien afkoelen.

Bereidingswijze

Verwijder de plastic vellen tussen de bladerdeegplakjes en leg ze op elkaar. Rol ze uit tot een grote lap van 30 bij 20 centimeter. Verdeel de uien over de deeglap en bestrooi met de geitenkaas. leg de plakjes ham erop en rol het bladerdeeg stevig op. Verpak het deeg in plastic folie en leg het 15 minuten in de vriezer.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de deegrol in plakjes van 1 cm en leg ze op de bakplaat. Schuif in de oven en bak de deeghapjes in 25 minuten goudbruin en knapperig.

Bron

flair

Laatste reacties

Hanny15 avatar
Hanny15 14-12-2012

Dit recept heb ik al een aantal keren gemaakt maar dan met een vulling van tomatenketchup met oregano en basilicum daar het bladerdeeg mee ingesmeerd. dan parmaham erover en geraspte oude kaas, en dan oprollen heerlijk aar deze combinatie ga ik ook zeker een keer maken. het is altijd een succes zo`n lekker hapje bij de borrel. Gr, Hanny

49frederique avatar
49frederique 20-03-2011

leuk recept!!!!! je hoort van me. groetjes frederique

laatje11 avatar
laatje11 12-11-2010

Heel erg lekker. Krijg veel complimenten hier!! Bedankt!! Deze ga ik zeker nog vaker maken..

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 22-10-2010

Mmmmmmm,lekker.Bedankt voor het recept.Groetjes,Lut.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten