Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Blini`s met gerookte zalm.

Blini`s met gerookte zalm.

Door: tisjken1

  • Belgisch Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-10-2010

Ingrediënten 8 personen


* 15 gr verse gist.
* 1 theelepel fijne suiker.
* 1,75 dl lauw water.
* 150 gr bloem(boekwijtmeel).
* 1 snuifje zout.
* 1 eidooier.
* 1 eiwit,stijfgeklopt.
* 1,75 dl melk.
* 1 eetlepel zure room.
* 25 gr boter.
* 200 gr gerookte zalm.
* 8 eetlepels zure room.
* 2 eetlepels fijngehakte dille.
* 3 lente-uitjes,fijn gesnipperd.
* Peper & zout.


Blini`s met gerookte zalm.
Blini`s met gerookte zalm.

** 25 KERSTKLASSIEKERS.**
* 5 FEESTELIJKE VIJFGANGEN MENUS*
* MENU 4.*
1. BLINIS MET GEROOKTE ZALM.
2. CONSOMME VAN FAZANT MET GROENTEJULIENNE.
3. GEGRATINEERDE MOSSELEN MET KRUIDENOLIE.
4. REERUG MET AARDAPPELKROKANTJES.
5. DUO VAN CHOCOLADEMOUSSE.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Meng het water,de gist en de suiker en laat even rusten.
2. Doe de bloem met het zout in een kom.
* Meng er de eidooier en het gistmengsel door tot het een dik beslag is.
* Dek de kom af met een keukenhanddoek en laat het beslag 1 uur rijzen.
3. Meng er de melk en de zure room door.
* Spatel er het eiwit door.
4.Bak in boter 16 kleine dikke pannenkoekjes,8 cm diameter van hetbeslag.
5. Meng 8 eetlepels zure room met de gehakte dille en wat gesnipperde lente-uitjes.
* Breng op smaak met peper en zout.
6. Doe een lepeltje room op de blinis,leg er een stukje gerookte zalm op en garneer met een snippertje lente-ui.

Serveertip

* WIJNTIP!*
* Een droge,aromatische riesling uit de Elzas voor bij de blinis en de mosselen.
*Bv. Alsace Riesling,Domaine Schlumberger 2007.
* Delhaize € 8,39.

Bron

Libelle.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tisjken1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top