1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Blini`s met gerookte zalm.

Blini`s met gerookte zalm.

Door: tisjken1

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-10-2010

Ingrediënten 8 personen


* 15 gr verse gist.
* 1 theelepel fijne suiker.
* 1,75 dl lauw water.
* 150 gr bloem(boekwijtmeel).
* 1 snuifje zout.
* 1 eidooier.
* 1 eiwit,stijfgeklopt.
* 1,75 dl melk.
* 1 eetlepel zure room.
* 25 gr boter.
* 200 gr gerookte zalm.
* 8 eetlepels zure room.
* 2 eetlepels fijngehakte dille.
* 3 lente-uitjes,fijn gesnipperd.
* Peper & zout.


Blini`s met gerookte zalm.
Blini`s met gerookte zalm.

** 25 KERSTKLASSIEKERS.**
* 5 FEESTELIJKE VIJFGANGEN MENUS*
* MENU 4.*
1. BLINIS MET GEROOKTE ZALM.
2. CONSOMME VAN FAZANT MET GROENTEJULIENNE.
3. GEGRATINEERDE MOSSELEN MET KRUIDENOLIE.
4. REERUG MET AARDAPPELKROKANTJES.
5. DUO VAN CHOCOLADEMOUSSE.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Meng het water,de gist en de suiker en laat even rusten.
2. Doe de bloem met het zout in een kom.
* Meng er de eidooier en het gistmengsel door tot het een dik beslag is.
* Dek de kom af met een keukenhanddoek en laat het beslag 1 uur rijzen.
3. Meng er de melk en de zure room door.
* Spatel er het eiwit door.
4.Bak in boter 16 kleine dikke pannenkoekjes,8 cm diameter van hetbeslag.
5. Meng 8 eetlepels zure room met de gehakte dille en wat gesnipperde lente-uitjes.
* Breng op smaak met peper en zout.
6. Doe een lepeltje room op de blinis,leg er een stukje gerookte zalm op en garneer met een snippertje lente-ui.

Serveertip

* WIJNTIP!*
* Een droge,aromatische riesling uit de Elzas voor bij de blinis en de mosselen.
*Bv. Alsace Riesling,Domaine Schlumberger 2007.
* Delhaize € 8,39.

Bron

Libelle.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tisjken1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top