* 15 gr verse gist.
* 1 theelepel fijne suiker.
* 1,75 dl lauw water.
* 150 gr bloem(boekwijtmeel).
* 1 snuifje zout.
* 1 eidooier.
* 1 eiwit,stijfgeklopt.
* 1,75 dl melk.
* 1 eetlepel zure room.
* 25 gr boter.
* 200 gr gerookte zalm.
* 8 eetlepels zure room.
* 2 eetlepels fijngehakte dille.
* 3 lente-uitjes,fijn gesnipperd.
* Peper & zout.
** 25 KERSTKLASSIEKERS.**
* 5 FEESTELIJKE VIJFGANGEN MENUS*
* MENU 4.*
1. BLINIS MET GEROOKTE ZALM.
2. CONSOMME VAN FAZANT MET GROENTEJULIENNE.
3. GEGRATINEERDE MOSSELEN MET KRUIDENOLIE.
4. REERUG MET AARDAPPELKROKANTJES.
5. DUO VAN CHOCOLADEMOUSSE.
1. Meng het water,de gist en de suiker en laat even rusten.
2. Doe de bloem met het zout in een kom.
* Meng er de eidooier en het gistmengsel door tot het een dik beslag is.
* Dek de kom af met een keukenhanddoek en laat het beslag 1 uur rijzen.
3. Meng er de melk en de zure room door.
* Spatel er het eiwit door.
4.Bak in boter 16 kleine dikke pannenkoekjes,8 cm diameter van hetbeslag.
5. Meng 8 eetlepels zure room met de gehakte dille en wat gesnipperde lente-uitjes.
* Breng op smaak met peper en zout.
6. Doe een lepeltje room op de blinis,leg er een stukje gerookte zalm op en garneer met een snippertje lente-ui.
* WIJNTIP!*
* Een droge,aromatische riesling uit de Elzas voor bij de blinis en de mosselen.
*Bv. Alsace Riesling,Domaine Schlumberger 2007.
* Delhaize € 8,39.
Libelle.